TBMM Başkanlığı, Ekim ayında milletvekillerinin propaganda faaliyetlerinin bir bölümünün Meclis tarafından karşılanması yönünde bir uygulama başlattı. Meclis yönetimi ile PTT arasında 12 Ekim'de bir anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre, milletvekillerinin Türkiye'nin her yerinden gönderecekleri mektuplar ile telgrafların masrafları, Meclis'in giderlerinden karşılanacak.

Bütün masrafı Meclis karşılıyor

Milletvekilleri, Kurban Bayramı'nda Meclis tarafından bastırılan bayram tebrik kartlarını, hiç bir ücret ödemeden seçmenlerine göndermişti. Yeni yıl nedeniyle Meclis tarafından yılbaşı tebrik kartları bastırıldı. Milletvekilleri, bu tebrikleri PTT aracılığıyla hiç bir masraf yapmadan istediği sayıdaki seçmenine gönderebilecek. Kartlar birleşik posta sistemi uygulaması çerçevesinde gönderilecek.

Vekillerin posta giderlerinin karşılanması sadece bayramlar ve yılbaşı ile de sınırlı tutulmadı. Milletvekilleri; vefatlarda başsağlığı, öğretmenler günü gibi özel günlerde de, kutlama mesajlarını posta yoluyla bedava gönderebilecek.

Meclis yönetiminin cep telefonu operatörleri ile yaptığı anlaşma ile milletvekillerine daha önce ücretsiz toplu mesaj gönderme olanağı sağlanmıştı. Milletvekillerinin telefon faturaları ile attıkları mesajlar da Meclis tarafından karşılanıyor. Böylece milletvekilleri; bayramlarda, yılbaşında ve özel günlerde, posta yoluyla gönderdikleri mektuplar ile cep telefonuyla attıkları mesajlar için hiç bir ücret ödemeyecek.