Yeni vekillere büyük iş düşüyor

Yeni yasama yılına yarın başlayacak olan mecliste İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır yeni dönemde Düzce’nin sesi olacak. 12 haziran genel seçimlerinde Düzce’nin yeni milletvekilleri seçilen Korkmaz, Arslan ve Çakır, mecliste yerini alacak. Seçimlerin ardından yemin ederek mazbatalarını alan milletvekilleri için yeni dönem yoğun geçeceğe benziyor. Düzce’nin bir çok sorunu çözüm beklerken, yeni milletvekillerinin bu sorunları meclis kürsüsüne taşıyarak Düzce’nin sesini duyurmaları bekleniyor. Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın geçtiğimiz günlerde, üç milletvekilinin de uyum içinde çalıştığına ve tüm sorunların üstesinden geleceklerine dair yaptığı açıklamanın meclise ne kadar taşınacağı ve Düzce’ye nasıl bir artı getireceği de merak ediliyor.

Meclis özel gündemle toplanacak

Meclis Genel Kurulu 1 Ekim Cumartesi günü (yarın) saat 15’te yasama yılı açılışı için özel gündemle toplanacak. Yeni yasama yılı açılışı nedeniyle saat 14.00’te TBMM Atatürk Anıtı’nda tören gerçekleştirilecek. Meclis Genel Kurulu’da saat 15.00’te yeni yasama yılının açılışı nedeniyle özel gündemle toplanacak. Birleşimin açılmasının ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek sunuş konuşmasını yapacak ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yasama yılını açış konuşmasını gerçekleştirecek. Meclis başkanlığından edinilen bilgilere göre Çiçek, BDP’lilere yönelik bir tavır olarak algılanmaması için Genel Kurul’u “yoklamasız” açacak. Gül’ün konuşmasının ardından ise “yemin etmeyen” milletvekillerinden yemin etmek isteyen olup olmadığını soracak. Resmi açılışın ardından Meclis’in ilk gündemi anayasa çalışmaları olacak. Meclis Başkanı uzlaşma komisyonu oluşturabilmek için bu hafta içinde partilere yazı gönderecek.

Abdullah Gül’ün Genel Kurul’a hitap edeceği birleşimi, Meclis Başkanı Cemil Çiçek yönetecek. Yeni yasama yılının açılışında yapılan resepsiyon ise bu yıl terör olayları nedeniyle iptal edildi.

Haber; H. İŞCAN