MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, dün akşam MHP Düzce teşkilatının düzenlediği iftar programına katıldı. Partililerin büyük sevgi gösterileri ile karşılaşan Vural yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirirken iktidarın Türkiye’yi uçuruma sürüklediğini iddia etti.

Gidişat iyi değil

Grup Başkan Vekili Oktay Vural iftardan sonra yaptığı konuşmada, MHP'nin milletin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmak için var olduğunu söylerken, birlik beraberlik mesajı verdi.

Vural, " Milliyetçi Hareket olarak yakın coğrafyada olanlar ve Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere karşı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bugün bu oyunları bozacak tek hareket Milliyetçi Hareket'tir. Türkiye üzerinde oyunları olanların MHP üzerinde de oyunları var. Biz bu oyunları bozarız. Geçmişte nasıl bunlara karşı dik durmuşsak bu gün de bu oyunu bozacağız. Bu gün de Diyarbakır'ı sözde başkent yapmak isteyenlerin projelerini yırtıp başlarına geçirmek milliyetçi ve ülkücü hareketin görevidir. İktidarın Türkiye'yi nereye götürdüğünü hep birlikte görmek lazım. Ak Parti'ye oy veren arkadaşlar, geldiğimiz nokta nokta değil. Irak etnik kimliklere bölünmüş Suriye bölünüyor, herkes birbirini öldürüyor. Türkiye bunun içine çekilmeye çalışılıyor. Senaryo dışarıda hazırlanmış. Bedelini hepimiz ödüyoruz. Oy veren vatandaşlara sesleniyorum. Oyunuzu nereye verdiğinizi görün. Gidişat gidişat değil. Türkiye'yi uçuruma götürdüklerini görmemiz gerekiyor. “ dedi.

İdam yasasını kaldırdılar

Vural, 3 Ağustos 2002 tarihinde MHP dışındaki gökkuşağı koalisyonunun idam cezasını kaldırmak suretiyle terörist başının idamını engellediğini söyledi.

MHP'nin terörist başının idamı konusunda kararlı bir duruş sergilediğini ifade eden Vural, "Partimiz idam cezasının değiştirilemeyeceğini ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu kararı değerlendirdikten sonra idam cezasının infaz edileceğine dair imzayı da koydurtmuştur. Ama maalesef başta AKP olmak üzere o zaman parlamentoda bulunan siyasi partiler, MHP'nin ısrarlı duruşuna rağmen idam yasasını kaldırmak suretiyle terörist başını idamdan kurtarmıştır. İdam cezasının kaldırılmasını isteyen bugün Türkiye'yi yöneten başta AKP de o zaman parlamentodaydı. Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Dengir Mir Fırat, sayın Başbakanın gazete demeçleri ve parlamentoda yaptığı konuşmalar bu idam cezasının kaldırılmasına yönelikti. Kim ne derse desin MHP bu idam cezasının infazının yanında yer almıştır ve idam cezasının kaldırılmasını istememiştir. Tarihi gerçekler bunlardır" dedi.

Bu bir rezalet

Hatay’da yaşanan teşhis olayında, Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun polisleri sıraya dizdirmesini rezalet olarak değerlendiren Vural, " Türkiye bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. İmtiyazlılar kendisine göre hukuk oluşturmaktadır. Demokratik bir ülkede bu tip tavırlar kabul edilebilir değildir. Polisimizin onurunu korumak için öncelikli yapılması gereken husus işlem yapılan polisi ivedilikle eski yerine iade etmektir. Ama böyle zorbalıkla, siyasi iradeyle bu şekilde polislere yapılan muamele her şeyden önce halk nezdinde polise olan itibarı sarsar. Şüphesiz böyle bir davranış bütün polis camiasını da rencide etmiştir. " ifadelerini kullandı.

HABER:H.İŞCAN