İL Genel Meclisi’nin TBMM  Üstün Hizmet Ödülü’ne aday gösterdiği Ak Parti Milletvekili Yaşar Yakış,  bir basın açıklaması ile adaylığı reddettiğini açıkladı.

TBMM tarafından ilk defa 2006 yılında verilmiş olan Üstün Hizmet Ödülü’nün 2008 yılında da verilmesi ile ilgili olarak Valilikten gelen teklif geçtiğimiz haftalarda görüşülmüştü. İl Genel Meclisi Onur ve Ütün Hizmet Ödülü’nün Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış’a verilmesini uygun gördü.

Ancak Yakış’ın kamu gücünü kullanan insanların bu gücü kullandıkları dönem içinde bu tür şeref ünvanlarına aday gösterilmesinin ve aday gösterilen şahsın bunu kabul etmesinin doğru olmayacağı düşüncesi ile mazur görülmeyi talep etti. Yakış kararını bir yazılı bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

 Bilindiği gibi bu ödül için, Türkiye Cumhuriyeti ve milletine ulusal ve uluslar arası düzeyde hizmette çalışanlar, halkın refahı, eğitimi ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunanlar ve milli egemenlik ve demokrasi konularında bilimsel çalışmalarda başarı göstermiş kişiler arasından bir ismin belirleneceği ifade edilmiş ve İGM üyelerine konuyla ilgili olarak form dağıtılmıştı.