AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde buldu. Çelik, Merkez Disiplin Kurulu'na kesin ihraç talebiyle sevk edilen AK Parti kurucu üyesi ve eski Dışişleri Bakanı Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan’ın AK Parti'den ihracına karar verildiğini açıkladı. Çelik, gerekçeli kararın 28 Mart 2016 tarihinde ilgililere gönderileceğini söyledi.

Çelik,”Daha önce kesin ihraç için MDK'na ismi geçenlerin sevk edildiğini iletmiştim. Aradan geçen sürede bu talep değerlendirildi. Yaşar Yakış da dahil 4 kişi AK Parti'den ihraç edildi. AK Parti ilkeleri ile siyaset arasındaki önemin altını çizmek isterim. Biz belli değerler üzerinde siyaset yapmak isteriz. Parti kurullarında ve tüzükte belirtilmiştir bu. Kimsenin bu ilkeler karşısında kendisini layüsel hissetmemesi gerekir.”dedi.

Düzce eski milletvekili Yakış, Abdullah Gül başbakanlığındaki ilk Ak Parti hükümetinde dışişleri bakanlığı yapmıştı. Cemaate yakın bir basın kuruluşunda köşe yazarlığı yapan Yakış, bir süredir başta dış politika olmak üzere AK parti politikalarına yönelttiği eleştirilerle dikkat çekiyordu.

HABER;S.KAŞKIR