Geçtiğimiz günlerde, Yığılca’nın Hoşafoğlu Köyü’ne kurulacak çimento fabrikasının kurulacağı bölgede bulunan arsaları ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu adına köylülerden satın alan ismin AK Parti Yığılca İlçe Başkanı Kerem Yalçıner olduğu iddia edilmiş ve haberlere konu olmuştu.

“Teşkilatımız ve belediyemiz Yığılca’da uyum içinde”
Gönderdiği yazılı basın açıklaması ile kendisini savunan Yalçıner, 2014 yılında kongre ile seçildiğini ve davaya ve onun değerlerine uygun olmayan hiçbir harekette bulunmadığını kaydetti.

Yalçıner, şöyle devam etti: “Bizler, Yığılca ilçemizin gelişmesi, ilçemizin vatandaşlarının kaliteli hizmete ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun neticesinde aziz milletimizin büyük teveccühü ile hem 7 Haziran hem 1 Kasım hem de 16 Nisan referandum seçimlerinde ilçemiz Düzce ilinde birinci olmuştur. Çünkü Yığılca halkı vefakârdır, yapılan hizmetleri her daim ödüllendirmiştir. Teşkilatımız ve belediyemiz Yığılca’da büyük bir uyum içinde çalışmaktadır.”

“Şahsım üzerinden AK Parti’ye zarar vermeye çalışılıyor”
“Hal böyle iken bazı odaklar, sırf makam ve mevki hırslarından dolayı aslı astarı olmayan uydurma dedikodular ile şahsım üzerinden AK Parti’ye zarar vermeye çalışmaktadırlar. Şu unutulmamalıdır; bu davanın mensupları temsil ettikleri değerlerin gereği kimseye iftira atamazlar. Hem manevi değerlerimiz hem de siyaset anlayışımız bu tür seviyesizlikleri asla kabul edemez. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatımızın başında Genel Başkan olduğu andan itibaren bu tür davanın özünü anlayamamış, iftiracı şahısların bu partide hiçbir zaman yerleri olmayacaktır.”

“Hesabını veremeyeceğim hiçbir uygulamaya imza atmadım”
“Görevim boyunca hesabını veremeyeceğim hiçbir uygulamaya imza atmadım.” ifadesini kullanan  AK Parti İlçe Başkanı Kerem Yalçıner, “Bahsi geçen arazilerini satan şahısların satış tarihleri, kime sattıkları, kaç TL’ye sattıkları hepsi açıktır. İlçemize gelen bu yatırımın ilçemize katacağı katma değer ortadayken, yapılacak iş de apaçık ortadayken, mal sahipleri kendi rızaları ile kime, ne için sattıklarını bilerek satmışlardır. Bu konuda benim dahilim olmaz, olamaz, zaten gerek de yoktur.”
dedi.

Haber: Ö. YILMAZ