İki ay önce Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş televizyonumuza yaptığı açıklamada “ben muhalefete olmanın nimetlerinden fazlasıyla yararlanıyorum” demişti ve geçtiğimiz günlerdede iktidar, AK Partili Belediyelere ayrıcalıklı davranıyor. Bizim hakkımızı vermiyorlar. şeklinde açıklamada bulunmuştu.
Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç'ta yine televizyonumuza yaptığı açıklamada Cumayeri Belediye Başkanımızın söylediği ben muhalefetin nimetlerinden yararlanıyorum sözü benim çok hoşuma gitmişti ve zaman zaman bende bu sözü kullandım. Ancak Yakup başkanım son zamanlarda tam tersine açıklamalarda bulunuyor şeklinde konuşmuştu. Bu açıklamaların ardından 5 gün sonra birkez daha Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç tarafından konuyla ilgili olarak yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklama şöyle; “24 Nisan Cuma günü yapmış olduğum açıklamada söylediğim bazı sözlerin yanlış anlaşıldığını düşündüğüm için bu açıklamayı yapma geriği duydum. Amacım sayın başkanım Yakup Keleş'i eleştirmek değil, tam tersi daha önce söylediği ve benimde çok hoşuma giderek uyguladığım muhalefetin nimetlerinden faydalanıyorum sözüydü. Amacım kesinlikle kendisini eleştirmek değildi.
Bu yanlış anlamadan dolayı büyük üzüntü duydum ve kendisiyle bizzat görüşüp konuya açıklık getirdim. Bizler halkımızıa hizmet için halkımızın tevecühüyle göreve geldik. Elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalarımız da sayın milletvekillerimiz ve yöneticilerimizden gerekli her türlü desteği alıyoruz”