Yerel seçimlerin ardından Düzce Belediyesi'nin içinde bulunduğu durum ile ilgili yapılmayan açıklamalara tepki gelmeye devam ediyor. Özellikle Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın devraldığı Düzce Belediyesi hakkında açıklama yapmaması ve belediyenin ne durumda olduğu konusunda bilgi verilmemesi Saadet Partisi'nin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde de yankı buldu.

“Biz böyle olacağını söylemiştik.”

Belediyenin durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan, yapılan çalışmaları sert bir dille eleştirdi. Tozan, “Zaten seçimler öncesinde Düzce Belediyesi'nin durumu ortadaydı. Borçlar konusunda da projeler üretilmesi gerekiyordu. Seçim süresi boyunca borçlar saklandı ve son ana kadar proje üretilmedi. Başkan İsmail Bayram, Eski Başkan Mehmet Keleş'in Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda meclis üyesiydi. Yani aralarında pek bir fark yok. Tek fark, arada rant kavgasının olması. Zaten biz böyle olacağını seçim öncesinde de söylemiştik.” ifadelerini kullandı.

“Düzce'nin 5 yılı çöpe atıldı.”

Düzce'nin bu anlayışla yönetilemeyeceğini de belirten Tozan, “ Düzce'nin 5 yılı çöpe atıldı. Halk artık hizmet bekliyor. Artık borç çok, yıkıntı bir belediye aldık mantığıyla hareket edilmemesi gerekiyor. Halk, bunları duymak istemiyor. Artık Düzce için hizmet yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Yol yakınken bıraksın.”

Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı da sert bir dille eleştiren Tozan, Başkan'a mesaj vermeyi de unutmadı. Tozan, “ Belediye Başkanı İsmail Bayram bu görevi yapamayacağını düşünüyorsa yol yakınken bıraksın. Borçlara sığınmasın. Hatta gelsin bizden yardım istesin. Bizim belediyeyi borçtan kurtaracak projelerimiz var. Düzce hepimizin. Muhalefet olarak Düzce için elimizden geleni yaparız.” dedi.