Ak Parti İlçe Kongrelerinin sonuncusu Kaynaşlı İlçe Kongresi bugün yapılırken kongre de mevcut İlçe Başkanı olan ve bu kongreye de tek aday olarak giren Birol Şahin rüzgarı esti. Konuşma yapmak için kürsüye gelen Şahin, Ak Parti Düzce Milletvekillerinden, Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal'a kadar herkesi eleştirdi. Görevde bulunduğu dönem içinde CHP'nin kendisine 7 dava açtığını söyleyerek konuşmasına başlayan Şahin, “Bana bu zamana kadar 7 dava açıldı. Bunların birçoğunu haklarında konuşma yaptığım için CHP açtı. Zaten bunların işi gücü dava açmak. Ama bize dokunan eller biliyorsunuz ki yanıyor. Zaten CHP'nin ikinci durağı Anayasa Mahkemesi olmuş.” şeklinde konuştu.

Başörtüsü konusunda yanlış politika izlediğini savunan Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nu ve Kaynaşlı konusunda yanlış davrandığını söylediği MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'ı da eleştiren Şahin, “ Başörtüsü sorununda Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu yanlış yaptı. Bu konuda ne Milletvekillerimizden ne de İl Teşkilatından ses çıkmadı. Kanun anayasada kabul edildi ama bizim üniversitemizde uygulanmadı. Biz de bu konuda suçluyuz. MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'da artık oy istemeye Kaynaşlı'ya gelemiyor. Bizden önceki dönemde hiçbir şey yapmadıklarını biliyor çünkü. “ diyerek Düzce Milletvekillerine de eleştiri de bulundu.

Şahin'in eleştirileri bu kadarla da kalmadı. Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal'ı da heyecanını kaybettiği gerekçesiyle eleştiren Şahin, “ Şunu da söylemeliyim ki Kaynaşlı Belediye Başkanımızın artık heyecanı kalmadı. Bu iş hevesle, iş yapma heyecanıyla yapılır. Bizde bu nedenle 2009 yerel seçimlerine yeni ve dinamik bir adayla girmek istiyoruz. Eğer yeni seçeceğimiz başkan da işini gerektiğini gibi yapmayıp yan gelip yatarsa şerefim üzerine söz veriyorum, onu da bulunduğu mevkiden alıkoyarız. Belediye Başkanlığı yan gelip yatma yeri değildir.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Şahin'in yaklaşık 30 dakika süren konuşması sırasında Divan Başkanı Milletvekili Celal Erbay'da üç kere uyarı da bulundu ama yapılan uyarılar Şahin'i susturmaya yetmedi.