Belediye Başkanı İsmail Bayram dün akşam Öncü Tv ekranlarında belediye çalışmaları, yerel seçimler gibi bir çok konuda soruları yanıtladı. Yaklaşık 3,5 saat süren programda ilk olarak terminal ile ilgili yaşanan sıcak gelişmeyi anlatan Bayram, zemin etüdü başlayan projenin yeri ile ilgili tartışma olmadığını ve gecikmenin bundan kaynaklanmadığını vurguladı.
Yer tartışması olmadı
“ Terminal şehrin imajını simgeleyen bir yatırımdır. Biz bu konudan muzdariptik. Uzun süredir bir şey ortaya koyamadık. Yer tespitinde zorlanmadık. Çok önemli bir yatırım olduğu için çok konuşuluyor. Seçim sürecinde Düzce için önemli bir eksiklik olduğunu vurgulamıştık. Terminal yeri ile ilgili bir tartışma olmadı. Zaten daha önceki imar planında yeri belirlenmişti. Mecliste tartışıldı yerin uygunluğu kanaatine varıldı.”
Batıdan Doğuya çevre yolları
Terminalden sonra Düzce’nin en büyük sorununun trafik olduğunu söyleyen Bayram, batıdan doğuya çevre yolları ağı ile örülecek olan Düzce’de yollara ağırlık verdiklerini belirtti.
“ Çevre yolları konusuna çok önem verdik. Batıyı doğuya bağlayacak çevre yolları planladık. Önce terminal sonra trafik sorununu aşmak için çevre yolları yapmak zorundasınız. Artan araç sayısına uygun yeni yollar oluşturmak zorundasınız. Daha rahat ulaşım sağlamak için yollara ağırlık vermek zorundasınız. D-100 üzerinde kavşakları tamamladık. Son olarak olimpiyat kavşağı kaldı. Önümüzdeki baharda bu kavşağı da kuzeye doğru açmaya başlayacağız. Aydınpınar’dan da batıya doğru bir çevre yolu düşünüyoruz.”
Düzce’de belediyecilik anlamında tarihe not düşecek planlama çalışmaları yapıldığını söyleyen Bayram, şehrin imar planı çerçevesinde bu tür çalışmalara her zaman cesaret edilemeyeceğini vurguladı.
Camikebir’deki kentsel dönüşüm alanında gecikme olmadığını belirten Bayram, önümüzdeki hafta proje tanıtımı yapılacağını, ihale sürecinin başlayacağını belirtti.
“ Camikebir kentsel Dönüşüm alanı için TOKi ile geçtiğimiz hafta görüştük. Yapılan proje üzerinden İhale süreci başladı. Önümüzdeki günlerde projenin tanıtımı için sunum yapılacak. Aslında süreç gecikmedi. Kamulaştırmada mahkemelik davalar vardı. Onlar da bitti. Normal akışında seyrediyor. Kentsel dönüşüm zor bir süreç. Eski sanayi de kentsel dönüşüm kapsamında. Önümüzdeki 1-2 ay içinde başlayacağız. Gerekli alt yapıyı hazırladık iyi noktada. 2 aşama var orada da. Birincisi esnafın küçük sanayi sitesine taşınması. Mülkiyet sahipleri ile proje üzerinde konuşacağız. 72 bin metrelik bir alan var orada. Düzce lisesinin alanı boşaltıldı yeşil alan olarak kalacak. Askerlik şubesi ile ilgili de yazışmalar devam ediyor. “
Yılın ilk yarısında katı atık inşaatı başlayacak
Bu yılın ilk yarısında katı atık tesisi inşaatına bakanlık desteği ile başlanacağını söyleyen Bayram, katı atık tesisinin belediyecilik ve şehrin gelişmesi adına çok önemli bir yatırım olduğunun altını çizdi.
Eleştiriler haksızlık boyutunda olursa…
Başkan Bayram, bir belediye başkanı olarak haksızlık boyutuna ulaşmadığı sürece eleştiriye açık olduğunu söyledi.
“ İnsanın fıtratı gereği eleştiriyi sevmez. Belli sınırları vardır eleştirinin, haksızlık ediliyorsa tahammülsüz olunur. Benim makamım en çok eleştiriye maruz kalan makamdır.Zaman zaman haksızlık derecesinde olduğu zaman farklı tepki gösteriyor olabilirim. Kimi beğenir kimi eleştirir. Biz tüm samimiyetimizle çalışıyoruz. Halkımız bizi seçti, çalışın dedi biz de çalışıyoruz. Halk bizi güvendiği için seçti. Bir Düzceli olarak Düzce’ye en iyi yapacağım şey hizmettir.”
Anketler bir anlam ifade etmiyor
Yerel seçimler öncesinde yapılan anketlerin bir anlam ifade etmediğini belirten Bayram, seçime 6 ay kala bu anketlerin daha belirleyici olacağını vurguladı.
“ Bir mana oluşturmaya çalışılıyor anketlerle. Ben aday olduğumu zaten söyledi. Mevcut belediye başkanı olarak aday olmak benim en doğal hakkım. Niye göreve talibim. Projeler ortaya koyuyorum. Ancak bu anketler sonuca ulaşmaz. Fikir sahibi olabilirsiniz ancak anketi yaptıran için sonuca ulaşmak olabilir. Onlar için bir anlam ifade ediyor olabilir. Önümüzdeki seçim sürecinde bu anketler son 6 ay için sonuç belirleyici olabilir. Bunları zaten partimiz yaptırıyor. Ben pek üzerinde durmuyorum. “
Günah keçisi aramaya gerek yok
Adaylık sürecinde birilerini suçlayarak işin içine girmek istemediğini söyleyen Bayram, birilerinin desteklemesi ile değil halkın iradesi ile adaylığın gerçekleştiğini savunan Bayram, milletvekilleri ya da teşkilat tarafından desteklenmez ise sebebini sorarak öğreneceğini ifade etti.
Belediye başkan adaylığı konusunda herkesin karşısına rakip olarak çıkabileceğini vurgulayan bayram oldukça özgüvenli konuşurken, “ Karşımdaki aday düşünsün benim karşıma çıkacağı için” dedi.
“ Herkes aday olarak rakip olarak çıkabilir. Böyle problemlerim yok. Karşıma çıkan rakip düşünsün. Bunlar sahada tartışılır. O atmosferde tartışılır.
AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun belediye başkan adaylığı konusunda da konuşan Bayram,” Kaşıkoğlu böyle bir düşüncesi olmadığını söyledi. Ben niye düşüneyim ki. Herkes kendini düşünsün. Bu süreç iki aşamalı. Adaylık mücadelesi diğeri de hizmet mücadelesi, Adaylık mücadelesi var bizim partimizde de öyle oluyor. Biz büyük bir partiyiz. Kendi içimizde mücadele ederiz bu mücadele sonucu belirler. Parti içi disiplini sürdürmek çok önemli, bu mücadeleyi de disiplin içinde sürdürmek önemli. Bir birimizi kırıp dökmeden mücadele olmalı.Yoksa parti biter. Ben iyi bir partili olarak, düzgün siyaset anlayışına sahip biri olarak disiplin içinde hareket ediyorum. Benim ortaya koyacağım bir sıkıntı olmaz.”

Haber: H. İŞCAN