Yarın son gün!
Türkiye 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı ve 27.dönem milletvekili seçimlerine kilitlendi. Bu önemli seçimler öncesinde ise aday belirleme sürecinde ise sona gelindi. Adayların belirlenmesi için genel merkezlerde süren mülakatlar ve değerlendirmelerin ardından isimler 21 Mayıs Pazartesi Günü saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’na teslim edilecek.

AK Parti yarına kadar ser verip sır vermeyecek
Düzce’de mevcut ve eski milletvekilleri ile iş insanlarının da aralarında bulunduğu toplam 51 aday adayının olduğu AK Parti’de, teşkilat temayülü, komisyonlarda süren mülakatların ardından aralarında mevcut 3 milletvekilinin bulunduğu toplam 12 kişilik liste belirlendi. Bu liste son kararı verecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne geldi. Erdoğan’ın belirlediği 3 kişi ile AK Parti Düzce Teşkilatı seçime girecek. Ancak bu isimlerin 21 Mayıs günü saat 17.00’den önce açıklanması beklenmiyor.

Listelerin açıklanması bekleniyor
18 Mayıs Cuma günü 81 il için adaylarını bildiren MHP’nin ardından 19 Mayıs Cumartesi günü Vatan Partisi yarışa gireceği adaylarını kamuoyu ile paylaştı. Düzce’de 4 aday adayı bulunan CHP ile 7 aday adayı olan İYİ Parti’nin de YSK’nın belirlediği seçim takvimine göre en geç yarın teslim edeceği aday listelerini duyurması bekleniyor.

Haber: Ö.YILMAZ