AK Parti Teşkilatı bayramın birinci günü camlı köşkte biraraya geldi. Milletvekilleri Fevai Arslan ve Osman Çakır, Belediye Başkanı İsmail Bayram, eski milletvekilleri ilçe belediye başkanları, STK başkanları ve partililer katıldı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının izlenmesiyle başlayan bayramlaşma törenine 11 Aralık’ta yapılacak olan merkez ilçe kongresi damgasını vurdu. Bugüne kadar yapılan söylemlerde hep tek liste üzerinde durulan kongre için yine aynı düşünceler dile getirildi. Milletvekili Fevai Arslan tek liste hakkında oldukça net konuştu.

Arslan, “ Çetin bir yarış olmasını istemiyoruz. Daha doğrusu yarış olmasını istemiyoruz.Tek isim üzerinde mutabakata varmamız gerekiyor. Biz teşkilat olarak daha önce bu arbedeleri yaşadık. Şimdi geçmişe gülerek bakıyoruz. Teşkilattaki arkadaşlarıma bunun içinden gelen biri olarak tavsiyem böyle mücadelelerin kimseye faydası olmamıştır. Bu mücadelelerin galibi de olmamıştır.” Dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Keskin’de yine kongre sürecinden söz ederek, 11 Aralık’ta yapılacak kongreye tek liste halinde gidilmesi gerektiğini her fırsatta dile getirdiğini söyledi. Keskin, “ Aramıza fitne sokulmasına, birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla izin vermeyiz. Düzce teşkilatları 10 yıldır bunu kanıtlamıştır. Hepimiz aynı gemideyiz. Hepimiz hizmet için bu görevlerdeyiz.” Diyerek, kongrelerde aday olacaklara tavsiyelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz ise yapığı konuşmada, genel merkezin isteği doğrultusunda kongrelere tek liste halinde gidileceğini, teşkilata yaraşır şekilde seçimler yapılacağını söyledi.Yılmaz, “ Geçtiğimiz günlerde teşkilata yönelik bir anket düzenledik bu ankete göre kongreler için bir aday belirlenecek. Teşkilatlar da buna uyacak. Kısır çekişmeler teşkilata hiçbir fayda getirmez.”

Haber; H. İŞCAN