CUMHURBAŞKANI GELECEK Mİ?

Düzce'de gecikmeye takılan ve darbe teşebbüsü öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışları gerçekleştirileceği açıklanan projelerin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, kalkışmanın bazı programları aksattığından bahsetti. Keskin, "Terminal ile alakalı bu döneme yani 8., 9. aya işaret etmiştik. Sayın belediye başkanımız da bu açılışı hazırlamak konusunda çalışmalarını devam ettirdi. Şuanda da kısmet olursa çevre düzenlemesi ile alakalı çalışmalar yapıldığını biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışı yapmasını arzu ettiler fakat bu son gelişmelerden sonra gelebilir mi, program müsait olur mu?, çok bilemiyorum ama önümüzdeki günlerde netleşir diye düşünüyorum."

"HASTANE EYLÜL AYINI BULMAZ BİTER"

Yeni devlet hastanesinin açılışının bir önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapıldığını hatırlatan Keskin, şöyle devam etti: "Hastanemiz zaten bitmişti, çevre yolları ile alakalı belediye  başkanımızın çalışması vardı. Asfalt sezonu bekleniyordu ve hastanenin içine gereken malzemelerle ilgili bir çalışma yapıldı. Yeni ürünler, yeni malzemeler alındı, onlarla alakalı bir sıkıntımız yok ancak çevre yollarının parkların düzenlenmesiyle alakalı ufak tefek problemler vardı ve giderildi. Bu darbe araya girmeseydi iyi olacaktı ama önümüzdeki günlerde çok güzel bir hastaneye kavuşuyoruz. İçerisinde bütün sistemler hazır vaziyette. Tahmini eylül ayını bulmaz önümüzdeki 1 ay içerisinde tamamlanacak. Bölgemiz adına çok güzel bir hastaneye kavuşacağız."

"EKSİK OLDUĞUMUZ YERLERİ TAMAMLAYACAĞIZ"

Geçmişi 1995 yılına dayanan kültür merkezi konusunda ise şunlar söyledi: "Kültür merkezimiz de 2 ay içerisinde harekete geçecek. Bu yıllardır konuştuğumuz, Düzce'nin şanssızlığı olan iki-üç projenin bitirilmesi ile yaptığımız diğer yatırımları gölgelenmesini bitirmek zorundayız. Biz siyasiyiz, şikayet etme gibi bir makamda değiliz. Çözüm makamındayız, onun için eksiğiyle, fazlasıyla bunları tartışacağız. Eksik olduğumuz yerleri tamamlayacağız."

"BÖLGEMİZE ZARAR VERECEK HİÇBİR PROJENİN YANINDA OLMAYIZ"

Yığılca'ya kurulma aşamasında olan ancak başta çevreciler olmak üzere bazı kesimlerden 'Doğayı katledecek!" gerekçesiyle büyük tepki alan çimento fabrikası konusunda da bir kez daha net konuştu: "Düzce'yi kirletetecekse karşısında oluruz."

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, "Bu konuyla alakalı hem Muzaffer beyle hem de milletvekillerimizle istişare ediyoruz ve ettik de... Biz hem istihdam sağlayacak hem de çevreye zararı olmayacak projelerin yanında olacağımızı ifade ettik. Çimento fabrikası bunlardan bir tanesi... Hemşehrilerimiz bu konuda rahat olsunlar. Biz Düzce'ye ve bölgemize zarar verecek hiçbir projenin yanında olmayız. Bunun adı çimento, otomotiv, tekstil olması hiçbir şey ifade etmez. Biz Düzce'mize fayda sağlayacak, çevremizi kirletmeyecek, problem oluşturmayacak her projenin yanında oluruz. Aksi bir durum olursa da karşısında oluruz." dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DÜZCE'NİN ALTIN YILLARI OLACAKTIR"

Düzce'nin en büyük ilçesi ve denize açılan kapısı Akçakoca'da turizm ve eğitim odaklı projelerin son durumu hakkında da detaylı bilgler veren Keskin, şöyle konuştu: "Şuanda sayın bakanımız ve Akçakoca belediye başkanımızla birlikte Akçakoca'yı önemsiyoruz. Çünkü Akçakoca, bizim denize açılan kapımız... Aslında bizim dünyaya açılan kapımız. Bu anlamda oranın turizmle alakalı bütün işlerini bakanımız ve milletvekillerimiz takip ediyor. Özellikle Kale ile alakalı çalışmaları bakanımız bitirdi oraya maddi anlamda aktarım yaptı. Onun haricinde yat limanı ile alakalı çalışmalar bizim hayalimizdi. Bununla alakalı çalışmalarımız ciddi yol aldı. Bakanlıkta bunlarla alakalı çalışmaları devam ettiriyoruz. OSB ile alakalı çalışmamız devam ediyor, belediye başkanımız ciddi bir şekilde onları takip ediyor. Bize aktarıyor ve bizde bakanımız ve milletvekillerimiz ile birlikte bunları Ankara'da takip ediyoruz. Öncelikle bunu ifade etmek istiyorum diğer bir konu ise Akçakoca'nın yıllardan beri hayal ettiği üniversite projesi bu konu ile alakalı sayın Nigar hocamıza (Düzce Üniversitesi Rektörü) teşekkür ediyorum, ciddi gayret gösteriyor. En kısa zamanda inşallah Akçakoca'da üniversitenin güzel bir binası var onunla alakalı çalışmaları bitireceğiz. Akçakoca'ya üniversite anlamında ciddi desteklerimiz devam edecek. OSB, yat limanı, balıkçı barınağı ve turizm alanıyla Akçakoca'nın gelecek yüzyıllara daha güzel bir şehir olması adına biz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz Akçakocalılar rahat olsunlar. Siyasi irade her zaman üzerine düşeni yapacaktır. Önümüzdeki dönem Düzce'nin altın yılları olacaktır."

Haber; C. ÜSTÜNER