Akçakoca, 10 yıldır hiçbir yönetimin yapmadığını yapıp suyu yüzde 50 oranında arttıran Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ı konuşuyor. Vatandaşın imarlı arsasına inşaat yapılmasın diye referandum düzenleyip bölgede oturanların görüşüne başvuran Yanmaz, konu Akçakoca’da yaşayan herkesi ilgilendiren suya gelince kendi bildiğini okudu. Yüzde 5 değil, 10 değil tam yüzde 50 gibi uçuk bir oranla suya zam yapılması kararını meclisten geçirdi.

İşte zamlı tarife

Akçakoca Belediye Meclisi Mayıs Ayı 2. oturumunda Bütçe Plan Komisyonu’na havale edilen su fiyatları ile ilgili düzenleme görüşüldü. Bütçe Plan Komisyonu’nun Konutlar'da normal sayaçlarda 2 lira olan suyun metreküpü 3 liraya, kartlı sayaçlarda metreküpü 150 kuruş olan suyun 2 liraya çıkarma önerisi oylamaya sunuldu.



Bayramdan sonra sular zamlı akacak

Karar oylanmadan önce söz alan üyeler acele zammın sıkıntı yaratacağını uygulamaya bayramdan sonra geçilmesinin doğru olacağını söylediler.  Başkanlık makul buldu ve zammın 1 Haziran 2019’dan sonra yürürlüğe girmesi kararı alındı.

“Para lazım zam şart” gerekçesi

Başkan Okan Yanmaz zammın gerekçesini belediye kaynaklarında büyük bir kısıtlamanın söz konusu olduğu savunmasına sığınarak açıkladı. Seçilmeden önce rakibi Cüneyt Yemenici’yi sık sık hedef tahtasına koyan Yanmaz, Yemenici’nin bile yapmadığını yapıp suyu arttırmasının nedeni için bir de ödenmeyen borçları gösterdi.



Tahsilat yapamıyor, borcunu ödeyen vatandaşa yük bindiriyor


Tahsil edilemeyen su borcunun 8 milyon lirayı bulduğunu belirten Yanmaz,  “Acilen yapılması gereken harcamaları için kaynak bulmamız lazım. Birçok alanda tasarrufa gidiyoruz. 10 yıldan beri de zam yapılmayan suya zam yapmak zorunluluğumuz vardır.” açıklamasında bulundu. Yapılan oylamada zam kararı kabul edildi.

Eski Başkan Yemenici: Biz indirdik, onlar zam yaptı

Öte yandan 31 Mart Yerel Seçimleri’nde koltuğu Okan Yanmaz’a kaptıran eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, haber merkezimize özel yaptığı zam değerlendirmesinde, “Benim dönemimde 2 lira olan metreküp fiyatını 1.5 liraya düşürmüştük. Okuma bedeli olan 5 TL’yi kaldırdık. Ayrıca kartlı sayacı teşvik için 50 ton bedava su verdik. Şu anki yönetim ise yüzde 50 oranında yüksek bir artışa imza attı.” dedi.