2. YEMİNİ PARTİSİ İÇİN İSTEDİ

Daha önce TSO meclis başkanını belirlemek üzere bir meclis üyesine ait restorantta yapılan özel toplantı sonucunda alınan karara uyulması için 17 meclis üyesini cep telefonu ile kaydederek ettirilen yemine öncülük eden AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, bu kez partisinin aday adaylarına yemin ettirdi. Türkiye'de örneği olmayan bu yemin için gerekçe olarak yaşanabilecek küskünlükleri gösteren Kaşıkoğlu, parti olarak küslüğü kabul etmediklerini kesin bir dille vurguladı. Geçmişte partililerin partiye kırılarak saf değiştirmesine atıfta bulunan Kaşıkoğlu, "Bir dönem bağımsızlığa soyunanları, başka partilere gidenleri gördük." diyerek aday adaylarından yemin istedi.

BAKARA SURESİ'NDEN YOL ÇIKTI

Yemin için Bakara Suresi'nden yol çıkan Kaşıkoğlu, başkanlık koltuğuna talip olan 9 isimden "Bizler Allah’ı şahit tutarak deriz ki namusum, şerefim, haysiyetim üzerine yemin ederim ki canımla, aklımla, malımla, bilgimle, birikimimle aday olmasam da belediye başkanı adayı gibi çalışıp partime ihanet etmeyeceğim." sözlerini tekrarlamalarını istedi.

"İHANET ETMEYECEĞİZ"

İl başkanlarının konuşması sonrası tek tek yemin eden İsmail Bayram, Mehmet Keleş, Nihat Çelik, Selahattin Aydın, Dursun Ali Şahin, Mustafa Keskin, Semih Kıbrıs, Necati Alkan ve Rukiye Yeşil partilerine ihanet etmeyeceklerine dair söz verdiler.

BU YEMİN KELEŞ İÇİN Mİ?

Kaşıkoğlu'nun parti politikası olmadan kendi isteği ile yaptırdığı bu yemin, aday adaylarına duyulan güvensizliği gösterdi. Yine geçtiğimiz ay yapılan parti içi bir toplantıda "AK Parti beni aday gösterse de göstermese de adayım, kazanırım" diyenlere "Bizim partimizden aday adayı olma kardeşim" diye seslenen Kaşıkoğlu'nun hedefindeki ismin Eski Başkan Keleş olduğu uzun süre kulislerde konuşuldu. Keleş'in aday adayı olması ile birlikte aday adaylarının kendilerini teşkilata tanıttığı toplantıda ilk kez böyle bir yemin istenmesi yine gözlerin Keleş'e çevrilmesine neden oldu.

İLK KEZ DÜZCE'DE...

Tüm teşkilat üyeleri ve basın mensuplarının önünde 9 isimden bizzat isteyerek tek tek yemin alan İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, böylelikle genel merkez tarafından aday belirlenmesi sonrası 8 ismin parti aleyhine hareket etmeyeceğinin garantisini almış oldu. Bu da AK Parti'nin ihanete karşı ilk kez Düzce'de önlem alma ihtiyacı duyduğunu gösterdi.

Haber: C. ÜSTÜNER