Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’in yemin töreni öncesinde yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayınlandı. KHK ile bakanlıkların teşkilat yasaları lağvedildi. Yeni düzenlemeye göre Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Aile Bakanlığı birleştirildi. Yeni isim Çalışma Sosyal Hizmetler Aile Bakanlığı oldu. Maliye Bakanlığı’nın yen ismi ise Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak değiştirildi.

703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile "2945 sayılı Milli Güvenlik Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Kanunu" yürürlükten kaldırıldı. 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile "2945 sayılı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Kanunu" yürürlükten kaldırıldı.

Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında KHK Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Bun göre, "2945 sayılı Milli Güvenlik Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Kanunu" yürürlükten kaldırıldı.

Bakan Özlü'nün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı da birleşti. Yeni bakanlık Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oldu.

Haber: M.AYDIN