Yeni yıla girilmesiyle birlikte siyaset hareketleniyor. Seçim yılı olan 2015'te partililer ve seçmen bir çok kez sandığa gidecek. Milletvekili adaylarını belirlemek için AK Parti temayül için CHP seçmeni ise ön seçim ya da temayül için sandık başında olacak.


MEVCUTLARLA TAMAM MI DEVAM MI?
Ancak Haziran ayında milletvekili genel seçimleri 2015'te 'siyasete' tavan yaptıracak. Bir dönem daha milletvekili olmak istediklerini açıklayan mevcut milletvekilleri yeniden aday gösterilecek mi? Aksi takdirde yeni adaylar kimler olacak?


Her seçim dönemi öncesi olduğu gibi, takvim yaprakları azaldıkça siyasi kulisler de hareketleniyor. Yaklaşık 6 aylık bir zaman dilimi nedeniyle geri sayımın başladığı 2015 seçimleri öncesi siyasi kulisler kadar, iş dünyası ve bürokrasi de hareketlenmiş durumda. Özellikle AK Parti’de ‘vekillik’ hayali kuranlar kendilerini göstermeye başladı.


GENİŞ YANKI BULDU
Dün Akçakoca’da yapılan İl Başkanlığı Kongresinde gerek ön gerekse arka sıralarda yer alarak görücüye çıkan aday adaylarını sıraladığımız haber geniş yankı buldu. Öncü TV İnternet sitesindeki haber, çok sayıda tıklanma ve yorum aldı.


İl Kongresinde Ak Parti eski İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu başta olmak üzere Eski Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cüneyt Yılmaz, Osman Kıdık, Semih Kıbrıs, Abdullah Çelebioğlu, Celal Erbay, Fahri Çakır ve İsmail Çakmak gibi isimlerin kongrede boy gösterdiklerini belirtmiştik.


İŞTE O ADAY ADAYLARI
Kongrede kendilerini gösteren aday adaylarının yanı sıra Memur-sen Düzce Temsilcisi Orhan Kılıç, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Ak Parti eski Akçakoca İl Genel Meclisi üyesi ve Akçakoca eski İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı İsmail Ustaoğlu, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü, Eski TSO başkanı Metin Büyük, Avukat Oya Kocaman, Genç MÜSİAD Eski Başkanı Serkan Verep ve son olarak Ak Parti İl Başkanı aday adaylarından Hüseyin Aydın’ın adı geçiyor…


Düzce’de gerek bürokrasi, gerek iş dünyası ve gerekse STK ve Sendikalardan kimlerin aday adaylığını düşündüğü seçim yaklaştıkça daha çok konuşulacağı düşünülüyor…

 

Haber:S.KAŞKIR