Genel merkez kararıyla görevden alınan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eski İl Başkanı Onur Özen’in yerine atanan ve görevine resmen başlayan partinin çiçeği burnundaki İl Başkanı Ümit Yılmaz, Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu MANŞET programının konuğu oldu.

“En iyi listeyi hazırladık”

MHP’nin yeni dönemi, Yılmaz’ın göreve geliş aşamasında yaşadıkları ve partinin geleceğini konuşulduğu programda Başkan Yılmaz, ekran başındaki hem Düzceliler'e hem de dava arkadaşlarına net mesajlar verdi. Programdaki açıklamalarına eski İl Başkanı Onur Özen’in başkanlık dönemi ve görevden alınma süreci hakkındaki değerlendirmeleriyle başlayan Yılmaz, yeni oluşturduğu İl Yönetim Kurulu listesine dair eleştirilere yanıt verdi. “Onur Bey’in iki seçim yaşaması bir il başkanı olarak şanssızlığı oldu. Seçim sürecinde çilekeş bir süreç yaşandı ve parti periyodik olarak oy kaybıyla karşı karşıya kaldı. Bu durum yönetimde zayıflamaya neden oldu. Seçimin ardından yaşananlar da fesih kararının tuzu-biberi olma özelliği taşıdı. Bize görev tevdi edildiğinde ise hazırlayabileceğimiz en iyi listeyi oluşturduk. İli kapsayan listeyi oluşturmak için yeterli zamanımız olmadı. Yeni yönetimde yer alan isimler zor bir süreçten geçmemize rağmen görevi kabul etti. Düzce gündemini öncelikli tutarak çalışmalara başladık.”

“Kendimizi halka anlatamadık”

Başkan Yılmaz, geride bırakılan genel seçimlerin ardından partilerinin Düzce’de 3. parti konumuna gerilemesinin nedenlerine değinerek açıklamalarına devam etti. “Biz yönetimimizi oluştururken yarın seçim olacakmış gibi çalışmaya başladık. Seçimlerde yaşanan gelişmelerle birlikte kendimizi halka anlatamadığımız kanaatindeyim. Genel politikanın yerele yansıması da oylara yansıdı. Teşkilat başkanlarımızla kayıpların nedenlerini araştıracağız.”

“Etiket olmak için gelmedim”

Yeni dönemdeki hedefleriyle ilgili konuşan Yılmaz, kafasında şimdiden belediye ve milletvekili adaylığı için isimler olduğunu paylaşarak göreve etiket olmak için gelmediğini, yapmak istediklerini hayata geçirme düşüncesi taşıdığını belirtti.

“Talihsiz açıklamalar oldu”

Düzce’yi bir adım ileriye götürmek için uzun vadeli çalışmayı düşündüklerini ifade eden Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun’un istifa kararını ve Özen’in görevden alındıktan sonra düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamaları da değerlendirdi. “Benim kişisel düşüncem, fikir beyan etmek için oy hakkımızın bulunması gerekir. Herkesin gönlünde yatan bir aslan vardır. Görüşlere saygılıyım fakat keskin sirke küpüne zarar misali, talihsiz açıklamalar oldu. İki dakika daha düşünseler daha farklı konum takınabileceklerini düşünüyorum.”

“Düzce halkının maşası olacağız”

İşlerinin Düzce’yi daha iyi hale getirmek olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, Düzce halkı için görevde olduklarını belirtirken ‘Biz Düzce halkının bir anlamda maşası olacağız. Tüm olumsuzlukları onlar adına gündeme taşıyacağız’ değerlendirmesinde bulundu.

“Hassasiyet gösterirse Düzce şahlanır”

Muhalefet partisi olarak diğer muhalefet partileri ve iktidar partisi temsilcileriyle diyalog halinde olacaklarını kaydeden Yılmaz, AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü’nün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olmasının Düzce için avantaj olduğunu söyledi. Bakan Özlü’nün gerekli hassasiyet göstermesi halinde Düzce’nin şahlanabileceği savunan Yılmaz, yerli otomobil projesinin bir kısmının Düzce’ye getirememesi halinde bakan olmasının hiçbir anlamının olmadığını aktardı.

“Kucaklayıcı olmak gerekiyor”

Başkan Yılmaz son olarak izleyicilerden yönetim kurulu listesinde yer alan 4 ismin muhalif genel başkan adayı Meral Akşener’i desteklediği için yaptırım uygulayıp uygulamayacağıyla ilgili gelen bir soruya, ‘ihraç etmek yerine kucaklayıcı olmak daha doğru olur.’ yanıtını verdi.

Haber:Y.SEVER