Hikmet Keskin'in görevden el çektirilmesi sonrası AK Parti'de istifa haberleri peşi sıra geldi. Dün akşam toplu olarak istifalarını sunan AK Parti Düzce İl Yönetim Kurulu üyelerinden sonra bir istifa haberi de merkez ilçe cephesinden geldi. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu, yenilenme sürecinde 'Ben de çekiliyorum' dedi.


"Tüm haklarım helâl olsun, ben de helallik beklerim"

Kuşçuoğlu istifasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Değerli başkanlarım teşkilatımızın yenilenme değişim sürecine girdiği bu günlerde bende teşkilâtımın önünü açmak adına merkez ilçe başkanlığı gorevimden sabah 10.00 itibari ile istifa etmiş bulunmaktayım. Tüm haklarım helâl olsun. Ben de helallik beklerim.Her daim teşkilâtıma hizmetkâr olacağım." ifadelerini kullandı.


Yeniden yapılanmanın yolu açılıyor

Öte yandan daha önce adı hem belediye başkan adaylığı hem de il başkanlığı için geçen Kuşçuoğlu, AK Parti Düzce eski Milletvekili Fevai Arslan'a olan yakınlığı ile biliniyordu. Merkez İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak yeniden yapılanmanın sadece il yönetimi ile sınırlı kalmaması yönünde tasarruf kullanan Kuşçuoğlu'nun ardından yeni istifa haberlerinin gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.


Sırada kadın ve gençlik kolları mı var?

Parti kulislerinde konuşulanlara göre; AK Parti Düzce İl Kadın ve Gençlik Kolları teşkilatları da görevi bırakmaya hazırlanıyor. Partinin Düzce'deki en üst yetkilisi olacak olan yeni il başkanının sıfırdan bir yapılanmaya gitmesi yönünde ortak karar alan teşkilatlar, bu doğrultuda tek tek istifalarını sunuyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla il başkanlığı koltuğuna oturacak ismin bir önceki yönetimden partililerle çalışıp çalışmayacağı ise ilerleyen günlerde belli olacak.


Haber: C.ÜSTÜNER