Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasında geçen görüşmenin ardından 2019 Kasım’ında yapılması planlanan Cumhurbaşkanı ve Genel Seçimler için erken seçim kararı alınmasının ardından bu tarih 24 Haziran olarak açıklandı.

Bu kararın öncesinde yerel seçim hazırlığı yapan partiler rotasını bir anda genel seçimlere çevirdi. Belediye başkanlığına talip olmayı planlayan adaylar için hazırlıkların başlayacağı tarih de 24 Haziran sonrasına kaldı.

Cumhurbaşkanı ve genel seçimlerin ardından 9 ay kadar kısa bir zamanın kalacağı yerel seçimler için başkanlık koltuğuna talip olan adaylar çalışmalarına hız verecek. Düzce’ye en iyi hizmeti sunma yarışının olacağı seçimler için adaylar projelerini hazırlayarak seçim vaadi olarak vatandaşa sunacak.

2014’te yapılan son yerel seçimlerde Mehmet Keleş’in koltuğa oturduğu ancak istifasının ardından Dursun Ay’ın görevi devraldığı Düzce Belediyesi’ne talip olacak adaylar şimdiden merak konusu olmaya başladı. Henüz aday kıpırdamasının yaşanmadığı Düzce’de genel seçimlerin ardından partilerin yerel seçim hazırlıklarına ara vermeden başlaması bekleniyor.

Öte yandan erken seçim kararının sonrası, Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelen açıklama ile daha önce 1 Mart 2019 olarak açıklanan yerel seçim tarihinde herhangi bir değişikliğin olmadığı biliniyor.

Haber: Ö.YILMAZ