12 Haziran seçimleri daha sonuçlanmadan Ak Parti ile MHP arasında başlayan gerginlik gece de devam etti. MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz'ın oy sandıkları açılırken canlı yayında Ak Parti'nin seçimden bir gün önce gece yarısı Ağa Mahallesi'nde Para dağıttığını gördüğünü söylemesi çiçeği burnunda milletvekillerini canlı yayında çileden çıkardı. Milletvekilleri Danışmaz'ı adeta topa tutarken, bu iddiasını ispatlamaya davet ettiler.

İddia edilen olaylar seçimden bir gün önce gece yarısı yaşandı. Ak Parti il başkanı Mustafa Yılmaz ve bazı partililerin gece yarısı bir kahvehanede oturmaları MHP'li il başkanı Abdullah Danışmaz'ı ve Milletvekili adayı Ömer Küçük'ü çileden çıkardı. Küçük, hemen İl Başkanı Abdullah Danışmaz ile birlikte Ak Partililerin olduğu kahvehaneye gitti ve Ak Parti'nin İl Başkanı Mustafa Yılmaz'la tartıştı. Danışmaz bu sırada Polisi aradı ve para dağıtıldığını iddia ederek tutanak tutturmak istedi ancak olayın ispatı olmadığı için Polis bu talebe cevap veremedi. Bunun üzerine Danışmaz, yaşanan bu olayı akşam Öncü TV ekranlarından halkla paylaştı ve para dağıtıldığını gözlerimle gördüm diyerek ihbar olsa bunu halkla paylaşmazdım ifadelerini kullandı

Danışmazın bu açıklamalarını izleyen çiçeği burnunda milletvekilleri ise Danışmaz'ı ispata davet ettiler. Bu çok büyük bir iddiadır ve ispatlanmalıdır diyen Düzce'nin yeni Milletvekili Fevai Arslan, ispatlayamazsa Müfteri olarak kalacaktır dedi. Biz Düzce'de seçim süreci boyunca siyasetin çıtasını düşürmemek için çaba harcadık diyen Arslan, bizde kendilerinin dağıttığı yardımların fotoğrafları mevcut. Dağıttıkları kömürlerin markalarına kadar hepsi belgelidir. Biz bunları bildiğimiz halde konuyu kapattık. Bizim küçük işlerle uğraşacak vaktimiz yok dedi.

Bizim İl başkanımızının oturduğu kahvehaneye gelip siz burda ne yapıyorsunuz demek Abdullah Danışmazın ne haddine diyen Ak Parti Düzce Milletvkili İbrahim Korkmaz, bunu sorma hakkını nerden buluyor bu cesareti ona kim veriyor dedi. Adbullah Danışmaz keşke danışsa diyen Korkmaz, aklı selim insanlara danışsa da siyaseti öyle yapsa dedi.

Parayla oy satın alamazsınız diyen Korkmaz, Ağa Mahallesi sakinleri ihtiyaç sahibi olabilir , fakir olabilir ama onursuz olamazlar. Bu hakaret bizden çok Ağa Mahallesi Sakinlerine yapılmıştır dedi.

Ağa mahallesi olsun, Çam Köyü Olsun, Camikebir Mahallesi olsun , Bunlar 3-5 kuruşa oylarını satacak insanlar değiller diyen Ak Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, peki siz neden ordaydınız diyerek MHP'lileri de suçladı ve bu tür siyaset pirim yapmıyor , bırakın bu işleri dedi.

Haber; Ü. ÇETİN