TBMM'de yeni dönem başladı. Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin yemin etti. Yaptığı açılış konuşmasında Baykal'ın "Geçici genel başkanınız olarak ilk andı ben içiyorum." demesi üzerine Meclis Genel Kurulu'nda gülüşmeler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara milletvekillerinin yemin töreni için Atatürk için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından TBMM’den ayrıldı. AK Parti'nin 258, CHP'nin 132, MHP ve HDP'nin 80'er sandalyeye sahip olduğu Mecliste, milletvekilleri illerin alfabetik sıralamasına göre kürsüye çağrıldı.

Saat 15.00’de başlayan yemin töreninde Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü ve Ayşe Keşir’de saat 17.45 sıralarında Düzce’nin yeni milletvekili olarak yemin etti. Oturumda 353’ü yeni milletvekili olarak, 21 de başörtülü vekil yemin etti. Başörtülü vekillerden biri de Düzce Milletvekili Ayşe Keşir oldu.Geç saatlere kadar sürmesi beklenen yemin törenini yeni seçilen milletvekillerinin aileleri de izleyici locasından takip etti.

MECLİS'İN İLK GÖREVİ BAŞKAN SEÇİMİ

Yeminin ardından Meclis'in ilk işi TBMM Başkanı'nı seçmek olacak. İlk birleşimden itibaren 5 gün içinde adaylar TBMM Başkanlık Divanı'na başvuracak. Onu takip eden 5 günde de Genel Kurul'da seçimler yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak.