Kapısına kilit vurulan ve çalışmaların durduğu 300 yataklı Devlet Hastanesinin akıbeti ile ilgili görüşlerini aldığımız Milletvekili Fevai Arslan, işi üstlenen müteahhit ile ilgili sürecin son raddeye geldiğini konu TOKİ Başkanı ile görüştüklerini ve yeniden ihale edileceğini bildirdi.

Herkese “Tak “ Ettirdi

Arslan, “Her ay gündeme gelen bir mevzu. Bu iş siyasetçiler olarak da Düzceliler olarak da herkese “tak“ ettirdi. Bu müteahhitten kaynaklanan sebeplerden ötürü bu zamana kadar uzadı. Müteahhidimizin işleri ters gitti ve hastaneyi bu duruma kadar getirdi. Yüzde 75 oranında tamamlanması gereken hastane inşaatı şuanda yüzde 25 seviyelerindedir. Hastanenin bitiş tarihi de Kasım 2013. Yani bitimine 7 ay var ama 7 ayda bu hastanenin bitimi zor gibi görünüyor. Bu nedenle TOKİ başkanı ile konuştuk. Başkanımıza “Bu inşaatın mevcudun feshine mi karar verilecek ne yapılacaksa yapılsın. Artık biz daha fazla beklemek istemiyoruz. Halkımıza cevap veremiyoruz. Düzce halkının sağlığı 3 ayrı bölümde yönetilmekte. 3 ayrı bölümde hizmet erilmekte buda Düzce halkımızı yormakta” diye görüş bildirdik. TOKİ başkanımız da olumlu görüş bildirdi. İş artık son raddeye geldi. Bu ay itibariyle ihalesi söz konusu olursa 2014’ün 7. ayında bitmiş olur diye tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Sadece Düzce değil

“Hiçbir siyasetçi veya bürokrat işin yarıda kalmasını istemez” diyen Arslan, bu sorunun sadece Düzce’de değil ülke genelinde var olduğuna dikkat çekti.

Arslan, “Bile bile kimse bunu yapmaz. Kamu ihale kurumu kanunlarına bu işi yapan bürokratlarımızuymak zorunda. Sadece Düzce değil. Türkiye’nin her yerinde kamu ihale kanunlarına takılarak veya müteahhitlerin işlerinin bozulmasına bağlı olarak çok inşaat yatıyor. Devlet hastanesi son safhaya geldi. En geç nisan ayında prosedür olarak ne yapılması gerekiyorsa milletvekilli arkadaşlarımızla elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Hastanenin fiziki şartlarından bu millet çok çekti

Arslan, yeni binasına taşınması ile boşalacak olan Aziziye’deki SGK binasının da yine hastane için sağlık alanında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Arslan, “Hastanenin fiziki şartlarından bu millet çok çekti. Biz bunun farkındayız. Bunun sancımızı gönlümüzde çekiyoruz. Bu iş ters gitti mi gidiyor. Hastanenin yeri konusunda da çok çektik şimdi de inşaatına takıldık. SSK'nın çıktığı yerde hastanenin genişlemesi gereken bir birimin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bela Bu Ülkenin Üzerinden Kalksın

Terör sorunu ve İmralı görüşmeleri süreci ile ilgili konuşan Arslan, sürecin iyi niyetle atılmış bir adım olduğunu ifade etti. Arslan, “30 senedir PKK adı altında karşımızda bir terör örgütü sorunu var. Bununla Türk ordusu ve polisi her türlü mücadele etmeye çalışıyor. Bu konuda harcanan evlatlar, verilen şehitler, ağlayan anaları izliyoruz. Bundan kimsenin memnun olması söz konusu değil. En ufak vicdanı olan bundan memnun olamaz. Burada ölen bu milletin evlatlarıdır. Bu sorunu çözmek için de böyle bir yöntemin olduğuna inandık. Böyle bir sürecin içine girdik. Bu belki bir uzlaşı sağlayıcı ve iyi niyetle yapılmış bir programdır. İnşallah bu program sükûnetle sona erer. İnşallah bu iyi niyet karşılıklı netice verirki bu bela bu ülkenin üzerinden kalkmış olur” şeklinde konuştu.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98’inci yıldönümü ile ilgili Arslan şöyle konuştu: “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha Çanakkale destanı gibi bir destan yazmayı nasip etmesin. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bir destan. Dünyaya Çanakkale’yi geçilmez olduğunu gösterdiğimiz, Türk ordusunun en zayıf anında bile yedi düvelle mücadele etmeyi becerdiği bir zamandır. Çok kutsal bir yeri vardır.”

Haber: S. KAŞKIR