Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim startını vermesinin ardından yapılan Ak Parti A 3 Bölge toplantısı, eskilerin seçim sath-ı maili dediği dönemin başladığına işaret ediyor. Kulislerde Ak Parti ve muhalefet partilerinden  belediye başkanlığına aday olma planlarını yapanların nabız yoklamaya başladığı belirtiliyor.

Düzce Belediye Başkanlığı için Başkan Mehmet Keleş’in yanı sıra, yeni isimlerin de isminin geçmesi nedeniyle, adayların gündeme gelmek için çalışmalarını sürdürdüğü, ilçelerde de bazı isimlerin hareketlenmeye başladığı gözleniyor. Şu anda en hareketli yerin ise adaylık konusunun dile getirilmemesine rağmen ön plana çıkmaya çalışan isimlerin çokluğu nedeniyle Kaynaşlı ilçesi olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yarın yapılacak olan Merkez  İlçe Başkanlığı ve 3 Şubat günü yapılacak olan  İl Başkanlığı seçiminde göreve gelecek adayların kulis faaliyetlerini yürüten adaylar arasındaki dengeleri değiştirmesi beklendiği için adaylar bu süreci dikkatle takip ediyorlar.

Öte yandan resmi açıklamaların seçimin normal süresinde yapılacağı yönünde olmasına rağmen, Ak Parti’nin üçüncü bölge toplantısının basına kapalı yapılan bölümünde bu olasılığın da değerlendirildiği, muhalefetin seçimin öne alınması durumunda hazırlıksız yakalanmamak için hazırlıklara başladığı ifade ediliyor.