Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın mecliste ve belediyelerde kullanılan makam araçlarıyla ilgili açıklamasının ardından yerel seçimler için çalışmalara başlayan Ak Parti’de yerel yönetimler gündeme alındı.

Parti genel merkezinden yerel yöneticilere, başta kullandıkları araçlar olmak üzere genel anlamda tasarruf çağrısında bulunulurken belediye başkanlarına kamuoyunun dikkatini çeken her konuda dikkatli olunması vurgusu da yapıldı.

Yeni dönemde tasarrufun büyük önem taşıdığı, her alanda tasarruf yapılması gerektiğini ifade eden parti kurmayları, belediyelerin her konuda daha dikkatli olması gerektiği mesajını verdi. Belediye başkanları, lüks araç kullanımının yanı sıra, seçmene değmeyen projeler konusunda da uyarıldı ve belediye kaynaklarını boşa harcamamaları istendi.

Diğer taraftan Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “İlçe belediye başkanlarının ilçelerinde eskortla dolaşmasına ve yerel yöneticilerin lüks makam aracı kullanmasına izin vermeyeceğiz. Marka ismi vererek yasak getireceğiz” açıklaması yaptı. Bu açıklamanın ardından belediye başkanlarının harekete geçmesi beklenirken Düzce ve ilçelerde ne gibi uygulamalar yapılacağı da merak ediliyor.

Haber: M. AYDIN