AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, MÜSİAD'ın yeni binasının açılışında MÜSİAD ile ilgili söylemleri dikkat çekti. Korkmaz MÜSİAD için “ medeniyetimizin ayağa kaldırılma davasının motor gücüdür” dedi. İbrahim Korkmaz MÜSİAD'ın yeni açılış binasında yaptığı konuşmada halkın, MÜSİAD'ı müstakil iş adamları olarak değil, Müslüman iş adamları olarak gördüğünü söyledi.

“BU DAVANIN EKONOMİK AYAĞISINIZ”

İbrahim Korkmaz “ Bir yılı aşkın bir süre önce bir toplantıda Müslüman Sanayici İşadamları diye söze başladığımda herkes ne diyor demişti. Dedim ki bu bir okumadır. Siz kendinize müstakil diyebilirsiniz ama biz halk olarak sizi böyle okuyoruz. Siz bizim bu coğrafyada yıkılan medeniyetimizi ayağa kaldırmak ve yeniden Dünya üzerindeki tüm mazlumlara Allah'ın adaletini getirme davamızın ekonomik ayağı ve motor gücü olarak görüyoruz dedim ve hala bu görüşümü değiştirmedim. MÜSİAD gerçekten bizim medeniyetimizin ayağa kaldırılma davasının motor gücüdür. Ben inanıyorum ki bu salonda bulunan arkadaşlarımızda bunu böyle anlıyor. MÜSİAD'ı sadece ekonomik birlik olarak görmüyoruz. Sizin para kazanmanız bizi sevindirir ama bizi asıl sevindirecek olan şey sizlerin bu davaya olan bağlılığınızdır. Çünkü MÜSİAD'ın böyle bir misyonu var. Sizler istesenizde istemesenizde var” ifadelerini kullandı.

BENİM PARAM İLE MAZLUMLARI KATLEDEMEZSİNİZ

İbrahim Korkmaz evine aldığı her ürün edikkat ettiğini ve kendi parası ile Müslüman kanının akmamasına dikkat ettiğini söyledi. Korkmaz ayrıca MÜSİAD' ın daha çok üretime yönelmesininde altını çizdi.

İbrahim Korkmaz “ Ben evimde çok sıkıntı yaşıyorum. Evimize giren her ürünün nerede üretildiğine, kimin ürettiğine dikat ederiz. Dünya üzerinde Müslümanların, mazlumlarının bu kadar kanı dökülürken kimse kusura bakmasın benim param ile mazlumları katledemez. Dolayısı ile sizlere böyle de bir misyon çiziyoruz. Sizler benim evim geldiğinizde benim çay bardağımın çok çizik olduğunu göreceksiniz. Kusura bakmayın ama ben şunu söylemek istiyorum, bulaşık makinelerinde kullanılan kireç çözücü bile üretilmediğini görüyorum. Bu durumda sizlere çok iş düşüyor. Eğer bugün sattığımız her 100 liralık ürünün 87 lirasını dışarıdan geldiğini bizim onun üzerine sadece 13 lira katıp sattığımızı düşünürsek çok kötü durumdayız. Aynı zamanda üretebilmelisiniz. Çok üretmek durumundayız. Üretmezsek sonumuz çok kötü. İşte Mursi. Mısır üretmiyor, dışarıdan gelen paraya muhtaç. Devirdiler yerine darbe hükümeti gelince de bütün zalimler, adı müslüman olsun olmasın birleştiler ve Mısır'a para akıtmaya başladılar. Eğer biz güçlü bir ekonomiye sahip olursak bizi kimse yıkamaz. Sizlerin çok daha fazla üretmesi lazım” şeklinde konuştu.

 

Haber: M. YILMAZ