2018 yılı Ocak ayına ait sanayi üretim endeksini değerlendiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yeni oluşturulan Yerlileştirme Yürütme Kurulu hakkında da bilgiler verdi.

2018 yılı Ocak ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 arttığını bildiren Bakan Özlü, hesaplama yöntemi değişen ve güncellenen sanayi üretim rakamlarının ilk defa bu ay yayımlandığını belirtti.

"Türkiye güçlü büyümesine devam ediyor"
Bakan Özlü, yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu ölçümler büyümeyi öngörmekte daha fazla yardımcı olacaktır. Güncellenen bu rakamlara göre Türkiye sanayi öncülüğünde güçlü büyümesine devam etmektedir. Sanayi üretim rakamlarına göre 2017 yılı 2011 yılından sonra en yüksek sanayi üretim artışının yakalandığı yıl oldu. 2018 yılının Ocak ayında da aynı şekilde sanayi üretimi 2011 yılından sonra en hızlı artışlarından birini gerçekleştirdi."

Türkiye'de kapasite kullanım oranlarının artık yeni yatırımların hızlanacağı seviyelere tekrar ulaştığını ifade eden Özlü, 2018 yılının yatırımların da büyümeye çok önemli katkı sunacağı bir dönem olacağının altını çizdi.

"Sanayi üretimi artacak"
Başbakanlık Genelgesi ile oluşturulan ve dün ilk toplantısını yapan Yerlileştirme Yürütme Kurulu hakkında da bilgiler veren Bakan Özlü, "Türk sanayisinin ithalat bağımlılığının azaltılması, uluslararası pazara entegre olarak geliştirilmesi, rekabet gücünü arttıracak programların hayata geçirilmesi amacıyla Yerlileştirme Yürütme Kurulu oluşturulmuştur. Sekretaryasını bakanlığımızın yaptığı bu kurulda alınacak kararların hızla hayata geçirilmesiyle ülkemizde sanayi üretimi artacak ve katma değeri yüksek rekabetçi ürünlerin yerlileşmesi sağlanacaktır. Türkiye sanayisi önümüzdeki dönem bir yandan üretimlerini artırırken bir yandan da üretimde katma değerini arttıracak ve ülke ekonomisine öncülük etmeye devam edecektir."

Haber: C.ÜSTÜNER