CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Düzce’nin yeni yeşil alanlara ve parklara ihtiyacı olduğunu söyleyerek böyle gittiği halde Düzce’nin yeşil ibaresini kaybedeceğini belirtti. Basın toplantısı düzenleyen Karslıoğlu, parkların elden gittiğini ifade ederken, “ vatandaşlarımız bazı şeyleri fark etmedi” dedi.
Düzcelilerin parka ihtiyacı var
“Toplum kuruluşlarından ve halktan bize gelen talepler ve baskılar üzerine bugün böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldık. Konu İnönü parkına yapılan muhtarlık binası, bu konu beni fazla ilgilendirmiyor nedeni de ben bu parkların park olmaktan çıktığını tamamen birer ticaret alanı olduğunu birkaç defa daha önce açıkladım. Aklına kimin ne geliyorsa gidip oralara bina yapıyor, böyle bir rahatlık var Düzce’de. Eski park gazinosunun orada 3 tane bank var Vatandaşın gidip kenara oturabileceği sanki sığıntıymış gibi orada bir yere oturabilirse oturacak, 30 kişi gitse oturacak yer yok. Ben bu parkların bir düzene girmesinden yanayım. Düzce’nin park sorunu var, vatandaşın çocuğunu alıp oturabileceği bir yere ihtiyacı var, bu parklarda artık onu yapmanız mümkün değil. Belediye Başkanımızın istimlak ederek kentsel dönüşüm diye yarattığı alanlarda olabilir, bunu bir şehir planlaması bilir.”
AK Parti parkları sattı
Karslıoğlu, AK Parti’nin 11 yıldır yeşil alanları sattığını iddia ederek, Düzce’ye yakışır parkların ve yeşil alanların çoğaltılması gerektiğini savundu.
Düzce’nin nüfusu 150 bine yaklaştı buraya kaç bin metre kare park yapılması lazım ve diğer şehirlerden örnek alarak ağaçlandırılmış yürüyüş alanları olan insanların çocuklarıyla gelebileceği parka çok acil ihtiyacı var. 11 senedir mevcut alanları yeşil alanları veya meydanları satarak giden bir AKP ve daha önce Ruhi Kurnaz zamanında başlamıştı bu parkların yapılaşması. Vatandaşımız belki bazı şeyleri fark etmedi bu hale geleceğini bilemedi ama şimdi dediğim gibi o parklar elden gitmiştir. Düzce’ye yakışır güzel bir parka ihtiyacı var Düzce’nin, bu da iktidar partisinin Belediye Başkanı, İl Başkanı ve Milletvekillerinin artık bir adım atmaları gerektiğini düşünüyorum yoksa oralara da yarın bina yapıp adı yeşil olan Düzce’de Yeşil alan kalmayacak. Yine üzerine basarak söylüyorum eski hal meydanının orada ki sattıkları yer Düzce’ye yapılmış en büyük kötülüktür, bunu alan arkadaşımızın hakkı neyse ödeyerek geri almalılar.”
Belediye para toplama makinası olmuş
Belediyenin belediye olmaktan çıkarak adeta para toplama makinesi olduğunu iddia eden Karslıoğlu, 5 dakika durulan yerde hemen makbuz getirilere para alındığını söylerken, belediye sosyal tesislerinde de en pahalı çayın içildiğini belirtti.
“Yine ikinci bir sıkıntı Düzce’ye yeni bir bina yaparken belediyeler garaj parası alıyor. Hangi binaya garaj yapmış Belediye ben görmek istiyorum. Bankanın önüne gidiyorsunuz 5 dakika duracaksınız 3 lira para elinde makbuzla yaklaşıyorlar yanınıza. Sanki belediye, belediye olmaktan çıkmışta para toplama makinası olmuş gibi bir hal almış. Tesislerin üzerinde Belediye Sosyal Tesisleri yazıyor, Sosyal Tesisin anlamı çok farklı bir şey. En pahalı çayın içildiği en pahalı yemeğin yenildiği yer Belediye Sosyal Tesisi değildir, Belediyenin onu oradan kaldırmasını bu insanlara bir iyilik yapacaklarsa AKP olarak güzel bir park yapmalı. Fiyatlarını denetimli kaliteli ve diğer illere olduğu gibi vatandaşın gidip rahatlıkla uygun bir ortamda çayını kahvesini içebileceği üzerine basarak söylüyorum, her tarafı bina olmayan vatandaş evinde yapıp getirdiklerini orada yiyebilmeli semaverleriyle çayını da içebilmeli. 11 senedir hala parkı olmayan bir şehirde yaşıyoruz.”

Haber: H.İŞCAN