İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez yaptığı yazılı açıklamayla Düzce’deki hava kirliliğini gözler önüne serdi. Verilerle bilgi veren Sönmez, yetkilileri kirlilikten sorumlu tutarak “Düzce’de Vali, Belediye Başkanı, Milletvekili var mı?” dedi.
Sönmez’in açıklamasına göre “Ulusal Hava Kalitesini İzleme Ağı’nın verilerinde, 01 Ağustos 2014 ile 14 Ocak 2015 günleri arasındaki ölçümlerine Düzce 24 gün, Iğdır ise 29 gün temiz hava soludu.”
Sönmez’in açıklamasında kaynak olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr Recep Akdur’un ifadeleri yer aldı.
Yazıda belirtilen verilerde, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr Recep Akdur, son altı ayın hava kirliliği şampiyonunun Düzce ve Iğdır olduğunu belirtti.
Akdur yaptığı açıklamada, Türkiye’de yürürlükte olan düzenlemelere göre partikül maddeler (PM10) için eşik/limit değerin 100 mikrogram/ metreküp olduğunu vurgulayarak, “Ulusal Hava Kalitesini İzleme Ağı’nın 01 Ağustos 2014 ile 14 Ocak 2015 günleri arasındaki ölçümlerine göre, yani son altı ayda bu eşik Düzce’de 54 gün, Iğdır’da ise 68 gün aşılmıştır” dedi.