Saadet Aprtisi İl Başkanlı tarafından düzenlenen basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Selehattli Aydın basın yoluyla sorduğu soruların yetkililer tarafından şeffaf yöneticilik adına basınla paylaşılmalı ve Kamuoyu bilgilendirilmelidir dedi. Saadet Aprtisi İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasında kouşan Aydın öncelikle Elazığ'da hayatlarını kaybedenler için Allahtan Rahmet, yakınlarını kaybeden vatandaşlarada sabır diledi. Ciddi borç yükü altında olan YEYPAŞ Şirketi Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan işleri almakta ve sonra aldığı işleri taşeron şirketlere devretmekteydi diyen Aydın "bu borç yükü altında olmanın yanı sıra genelde alt yapı işlerini alan YEYPAŞ Şirketi'nin alt yapı konusunda hiçbir demirbaşı ve iş makinasıda yoktur. Geçmiş dönemde aldığı ihaleler, ihalelerin yapılış şekli, işi devrettiği taşeron firmalar konusunda sürekli tartışılan Belediye iştiraki YEYPAŞ bugünde geçmiş dönemdeki uygulamalar ve kayırmalarla iş almaya ve bu işleri taşeronlara devretmeye devam etmektedir." diyerek bu soruların cevaplarını kamuoyu beklemektedir dedi.
İşte o yedi soru;
1- 2009 Kasım ayında Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün yapmış olduğu ihaleyi YEYPAŞ'mı almıştır? Bu ihalenin bedeli nekadardır?
2- YEYPAŞ bu ihaleye girerken ihale dosyasına 'Borcu Yoktur' belgesini koymuşmudur?
3- YEYPAŞ bu ihaleye girerken 'Teminat Mektubu' vermişmidir? Bu mektup hangi tarihlidir?
4- YEYPAŞ almış olduğu ihaleyi aynı gün veya bir kaçgün içinde bir başka firmaya devretmişmidir? Kaç paraya devretmiştir?
5- Bu ayrıcalıklı firmanın adı nedir ve ortakları kimlerdir?
6- YEYPAŞ'ın ihaleyi devrettiği firmanın teminat mektubu veya nakit teminatı bulunmaktamıdır? Teminat mektubu varsa tarihi nedir?
7- Geçmiş dönemde YEYPAŞ'ın aldığı ve ardından devrettiği ihaleler ile ilgili tepki koyan, şaibelere meydan verilmemesi gerekir diyen Organize Sanayi Yönetim Kurulu üyeleri bugün neden sessiz kalmaktadır?
Aydın bu soruların yanı sıra Düzce Belediyesinde yapılan araç ihalesi ile ilgili yaptığı basın açıklamasına tatmin edici bir cevap almadığınıda konuşmalarına ekledi.