Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit çalışmalarını Öncü Haber’e anlattı.

Haziran’da içme suyu depolarımız devreye girecek
Yiğit, alt yapı çalışmalarındaki son durumu paylaştı:
“İçme suyu projemiz yüzde 80-90’lık seviyeye geldi. Birkaç ay sonra Yığılca altyapı sorunundan bahsetmeyeceğiz. Yığılca pırıl pırıl akan sularıyla gündeme gelecek. Altyapı sorunumuz kalmayacak. İlçeye su sağlayan ana depolarımız bitmek üzere. Haziran ayı itibariyle içme suyu depolarımız devreye girecek. “

Yığılca yolu 2 yıl sonra bitecek
Yığılca halkının takip ettiği Yığılca yolunun proje aşamasının sona ererek ihale aşmasına geldiğini aktaran Yiğit, “8 Mart’ta son noktayı koyuyoruz. 3 viyadük ve yolumuzun geri kalan kısmının tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 130 milyon TL’ye mal olacak bir yol yapıyoruz. Son ihale 8 Martta yapılacak. Yaklaşık 2 yılda gündemden kalkmış olacak.” dedi.

Yığılca’nın en ücra köşesine kadar ulaştırmayı düşünüyoruz
2017 çalışma sezonunun başlamasıyla Yığılca’da neler değişeceği hakkında konuşan Yiğit şu bilgileri verdi:
“Öncelikle altyapı ve kanalizasyon sistemiyle ilgili çalışma esnamızda bütün sokak ve caddelerde büyük bir tahribat yaptık vatandaşlarımıza rahatsızlık verdik. Yaklaşık 20 bin ton asfalt dökerek sıkıntıyı gidermeye çalıştık. 2017 yılında 30 bin ton asfalt dökmeyi planlıyoruz. Yığılca’nın en ücra köşesine kadar ulaştırmayı düşünüyoruz. Asfalt dökemediğimiz alanlara kilit taşı döşeyeceğiz. Havalar müsait olduğunda çalışmalara başlayacağız.”

Doğalgaz en az 5 yıl alır
Yiğit doğalgazın ilçeye gelme süresinin 4-5 yılı kapsayacağını dile getirerek “Kısa sürede gelmesi çok zayıf bir ihtimal. Benim ilçe başkanlığımda yerine getiremeyeceğim hiçbir vaat vermedim. Doğalgazla ilgili kısa vadede çözülecek bir proje maalesef yok. Ama çalışmamız devam ediyor en az 5 yılı alır.” Şeklinde konuştu.

Geyikbeli’ne 10 milyon dolarlık yatırım
Turizm alanındaki yatırımlara değinen Yiğit, çalışmalardaki son durumu değerlendirirken turizm alanındaki yeni bir gelişmeyi ilk kez paylaştı.
“Eski ismiyle Yılançatı, yeni ismiyle Geyikbeli kanyonlarımızın bulunduğu 10 kilometrelik alanı geliştirdik orman alanını da ekledik. Restoranlarıyla, otelleriyle, bungalov evleriyle farklı çalışmalar yaparak bu bölgeyi Düzce’nin en büyük turizm merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Projelerimizi tamamladık. Sayın bakanımızın onayını bekliyoruz. Daha önceden yapılan proje kapsamında ödeneğimiz ayrıldı. Bütün altyapı çalışmalarımız başlayacak. Kanyonlar bölgesini ben tarihi bir kazanım olarak düşünüyorum. Buraya yürüyüş yolları seyir alanları, diğer sosyal alanlarla birlikte. Bölgenin üstüne çıktığınızda Yedigöller yolu üzerinde Bürgendüzü’nde ufak bir deremiz var. onun üzerine göletler yaparak göletler bölgesi 10 kilometrelik kısmada kanyonlar bölgesi olacak. Buraya Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz konaklama evlerini vesaire yapacak işletmesini belediyemize devredecek. Yığılca esnaf ve halkımıza ciddi bir kazanım sağlayacak. Geyikbeli mıntıkamız ciddi bir ekonomik ve sosyal bir katkıda bulunacak bir proje. 10 milyon civarında bir yatırım yapılacak.”

Dar bir bütçeyle çok büyük işler yapmaya çalışıyorum
Yığılca’nın tarihi öneminden söz eden Yiğit, ilçe ile ilgili çalışmalarını derinleştirmesini isteyerek “Yığılca’nın çöp toplayan, vatandaşa ceza kesen, dar kalıpta bir belediye başkanlığı değil Yığılca’yı bir bütün olarak kucaklayıp Düzce’mizle değer katmaya ve ülke sınırlarını aşmayı hedefliyorum. Bu yüzden sürekli çalışıyorum. Proje üretiyorum. Dar bir bütçeyle çok büyük işler yapmaya çalışıyorum. Hiçbir zaman mazeret üreten bir belediye başkanı olmadık. Yığılca’yı en az 30 en fazla 50 yıla göre dizayn ediyoruz. Yerimize kim gelirse gelsin yeniden söküp yapayım deme lüksü yok.” Açıklamasında bulundu.

Birilerinin hatası vardır diye düşünüyorum
Düzce’den gereken ilgi ve alakayı görmedikleri serzenişinde bulunan Yiğit, şöyle eleştirilerde bulundu: “ 3 yıl oldu bu göreve başlayalı. Bir şey yapılacaksa yapılacaktır. Burası bugüne kadar gün yüzüne çıkarılmadıysa birilerinin hatası vardır diye düşünüyorum. Burası hep göz ardı edilmiş. Ben Yığılca Belediye Başkanı olarak ezberi bozmaya çalışıyorum. Yığılca’nın turizmi 12 ay. Değerlendirilirse buraya akın akın turist gelir. Burada her şey var. Köyümüzde tarihi ahşap bir cami var onun da ihalesi yapılacak faaliyete geçireceğiz. Onun bile belli bir ziyaretçi profili var. 300 yıllık Selçuklu mimarisi konaklarımız var. İnsanlar artık yeni otellere rağbet etmiyor. Geçmişi ile ilgili tarih kokan olaylara bakıyor. Buraları gün yüzüne çıkarmayı istiyorum.”