MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz TBMM’de yaptığı konuşmasında sınır kapılarında yaşanan göçmen krizine değindi. Avrupa’nın göçmenlere karşı tutumunu eleştiren Yılmaz   “Avrupa'nın maskesi düşmüş ve gerçek yüzü ortaya çıkmıştır” dedi.

Avrupa Birliği’nin Yunanistan sınırında yaşanan utanç verici olayları görmezden geldiğini belirten Yılmaz bu konuda Türkiye’nin suçlanmaması gerektiğini ifade etti.

“AVRUPA’NIN MASKESİ DÜŞMÜŞTÜR”

Yılmaz yaptığı konuşmasında şunları belirtti: “Ülkemizdeki sığınmacılar Yunanistan sınırına yığılınca medeniyet maskesi takmış barbar Avrupa'nın maskesi düşmüş ve gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Yunan asker ve polisinin sığınmacılara yaptığı insanlık dışı muameleler her gün kameralara yansımaktadır. Bütün dünya bu yapılan muameleyi ibret ve utançla izlemekteyken Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ülkemizi sığınmacıları sınıra taşımakla itham etmiştir.

Yunanistan sınırında yaşanan utanç verici olayları görmezden gelen, insan olmanın gerekliliklerini yerine getirmeyen, sonra da 5 milyonun üzerinde sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'yi suçlayan utanmaz AB yetkililerine sesleniyorum: Eğer Türkiye sınıra sığınmacıları yığmaya kalksa Yunanistan'ın ne askeri ne polisi bu sığınmacıları durdurmaya yetmez. Bunları göz önünde bulundurarak değerlendirme yapmak akıllıca olacaktır.”