Koronavirüs salgını sonrası 1 Haziran’da başlayan normalleşme sürecinde konut sektörünün hareketlenmesi için sıfır ve ikinci el konutlar için kredi faiz oranları düşürüldü.

0.64 ve 0.74 oranı ile 12 ay geri ödemesiz, 180 aya varan ödeme fırsatı ev almayı düşünenlerin yüzünü güldürdü. Ancak düşen faizler firma ve mülk sahiplerini de harekete geçirdi. Düşen kredi faizlerini fırsata çevirenler konut fiyatlarını uçurdu.

Faiz indiriminin ardından artan konut fiyatları vatandaşların tepkisine yol açarken, konu ile ilgili MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.

Milletvekili Ümit Yılmaz soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Hükümetin koronavirüs salgınında emlak piyasasını canlandırmak için birinci el ve ikinci el konutlara yönelik uygun faizli kredi kampanyası başlatmasının konut faizlerine rağmen artan konut fiyatları tepkilere neden olmaktadır.

Bu kapsamda; konut satışlarında son dönemde önemli fiyat artışları olduğu gözlemlenmektedir. Haksız fiyat değerlendirme kurulu konut fiyatlarında ki bu ani ve hızlı artışları ne sıklıkla denetlemektedir?

Yaşanan fiyat artışı ile alakalı olarak bakanlığınıza gelen şikâyet oranları nelerdir?

Konut satışlarının artışı ile birlikte İnşaat malzemesi fiyatları ve tadilat fiyatlarında da gözle görülür bir artış olmuştur. Konuyla alakalı bahsi geçen fiyat artışının önüne geçmesi için bakanlığınızın almış olduğu önlemler var mıdır? Var ise bunlar nelerdir?”

HABER: SAVAŞ ARI