Büyük Birlik Partisi Düzce İl Başkanı Ahmet Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin teröre karşı uyguladığı politikayı eleştirdi ve daha önce gündeme getirdikleri öneriyi yineledi. “Bu ülkede yaşayanlar yüzlerce kez Kandil’in bombalandığını gördüler” diyen Yılmaz, “Ama hiçbir sonuç alınamadı. Bu yüzden teröre karşı topyekün mücadele yapılmalıdır. Öncelikle teröre destek veren ve organik bağı bulunan kimseler hakkında hukuki sürecin biran önce başlatılması gereklidir. PKK’nın siyasi uzantıları bu devlete ve millete pervasız biçimde meydan okuyor. Hiç vakit kaybetmeden hemen yarın DTK dağıtılmalı ve BDP milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmalıdır. PKK’ya destek veren BDP’li belediyeler belirlenip haklarında hukuki süreç işletilmelidir.

“TCK’daki yaptırımlar uygulanmalı”

PKK’nın siyasi uzantılarına karşı yıllardır hiçbir şey yapılamadı. Teröre destek verenler için TCK’da yaptırımlar var. Ancak bunların hiçbiri uygulanmıyor. Devleti yönetenler ‘Aman ortamı germeyelim, tutuklarsak sokağa inerler’ diyor. Devlet teröristten korkar mı? Devlet kendi topraklarında ikinci bir otoriteye izin verir mi? Bu böyle süremez. Bizler Büyük Birlik Partisi Düzce İl ve İlçe Teşkilatları olarak daha önceden gündeme getirdiğimiz 5 bin kişilik ‘’Mobil birlik’’ önerisini yineliyoruz. 2 bin 500 kişilik sosyolog ve psikolog ekibi kurulup hemen bölge insanın talebini dinlemeli hem de terörün gerçek yüzünü onlara anlatmalı. Ayrıca halen yürürlükte olan 1946 sınır anlaşması hayata geçirilip, Irak’ın 75 kilometre içinde güvenlik kuşağı oluşturularak terör bitene kadar, bu güvenlik bölgesinde kalınmalı. Yani Türkiye sırtını Gabbara dayamalıdır.

“Alperenler provokasyona gelmeyecek”

Arkadaşlarımız asla hukukun dışına çıkmayacak, provokasyona gelmeyeceklerdir. Ancak terörün gerçek yüzünü her şekilde Anadolu da anlatacak. Bizim sloganımız şu: Kürtler kardeşimiz. PKK düşmanımızdır. Teröristle oradaki kardeşlerimiz aynı kefeye koymayacağız.

Haber; C. ÜSTÜNER