Yılmaz paylaşımlarında anayasa görüşmelerinde birlikte hareket ettikleri AK Parti nin iki icraatını manidar bir söylemle eleştirdi:

“Son günlerde AKP hükümeti’nin yapmış olduğu iki icraat Türk milletini sevince boğmuştur. Bunların ilki yatlardaki KDV oranının yüzde sıfıra düşmesidir. Bunu duyan milletimiz yat almak için kuyruğa girmiş ve çıkan izdiham neticesinde bu indirimin nisan ayına kadar değil daha da uzatılmasını istemiştir. Hatta daha önce SSK ve vergi borcunu yapılandıran vatandaşlarımız ilk taksitlerini ödemeyerek yat alma kuyruğuna girmişlerdir. Değerli milletimize acele etmemelerini tavsiye ediyor ve indirimin ekime kadar uzatılmasını beklemelerini rica ediyorum.

Efendim iktidarın yapmış olduğu ikinci icraat ise cumhuriyetin ve hatta Osmanlıdan kalan kamuya ait bazı kuruluşların varlık fonuna devredilmesidir. Asıl önemlisi bu fonun yönetimindeki kişilerin seçiminde AKP iktidarının göstermiş olduğu özen hepimizi sevince boğmuştur. Allah’ tan böyle önemli kuruluşların fondaki idaresi bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli, ekonomist olmayan ama ekonomi danışmanlığı yapan, özü sözü bir, çizgisinden sapmayan, çift tabancalı, bol jöleli adı gibi yiğit bir arkadaşın ufak bir ücret karşılığında bu işi yapması endişeleri ortadan kaldırmıştır.”