Yaklaşan genel seçimler öncesi AK Parti'de seçim hareketliliği devam ederken, AK Parti'de bazı kadrolarda değişiklikler yaşandı. Mustafa Yılmaz'ın İl Başkanı olmasının ardından parti içerisinde görevini yapmayanların yerine yenileri getirilmişti. Bunun nedeni de partinin seçimlere daha güçlü bir şekilde hazırlanması olarak belirtildi. Bugün konu ile ilgili mikrofonlarımıza açıklamalar yapan İl Başkanı Mustafa Yılmaz, partinin menfaati doğrultusunda konunun genel merkez tarafından da onay gördüğünü ve partinin seçime daha güçlü bir şekilde girmesi için bu kararın alındığını vurguladı. 

Yılmaz, “Genel seçimler öncesi yaptığımız toplantılara katılmayan arkadaşlarımızdan bazılarının yerine yeni arkadaşlarımız atandı. Bu genellikle kadın kolları ve gençlik kollarında oldu. Görevlerde yapılan değişiklikleri genel merkezin bilgisi dahilinde yaşandı. Konunun temayüle denk gelmesi bazı çevrelerce yanlış yorumlandı. Kadrolaşma gibi yorumlayanlar oldu fakat böyle bir şey söz konusu değil. Özellikle ilçelerde bazı kadrolarımıza değişiklikler yaptık. Bu değişikliklerin nedeni seçimde bir sıkıntı yaşamamak.” dedi.

Temayül ile ilgili de açıklamalar yapan İl Başkanı Yılmaz, 11 Nisan tarihine kadar genel merkez tarafından anketlerin yapılacağını ve adayların bu sonuçların hepsi toplandıktan sonra belirleneceğini ifade etti.

Yılmaz, “Temayül sonuçlandı. Şimdi genel merkez tarafından halk anketleri yapılacak ve çıkan sonuçların ardından aday adayları genel merkeze çağırılarak mülakata alınacak. Bu anketler bizim dahilimizde olmayacak. Bu genel merkez tarafından yapılacak.”dedi.

Haber, R. BAL