Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, kendisine ait sosyal medya hesaplarından, İYİ Parti ve CHP’nin terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu imasına muhalefet partilerinin tepkileri devam ediyor. Dün Merkez İlçe Başkanı Can Koyuncu ve İlçe Başkanları ile birlikte basın açıklaması düzenleyen İl Başkanı Haluk Demir, Milletvekili Ümit Yılmaz’ın paylaşımına çok sert tepki gösterdi.

Demir yaptığı basın açıklamasında, “Milliyetçilikten dem vuran bir partinin milletvekili olduğunu unutan Ümit beye yapmış olduğu bu tehlikeli benzetme ile milleti birbirine düşürerek ayrıştırmaya ve bölmeye hizmet ettiğini kendisine hatırlatırız. Toplum vicdanında da kesinlikle yer bulmayan bu tip söylemler alçak terör örgütü PKK’nın ekmeğine yağ sürmekte ve toplum içerisinde huzursuzluklara sebebiyet vermektedir.” dedi.

“Ümit Yılmaz gülünç duruma düşmüştür”

Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partinin terör örgütleriyle işbirliği içinde gösterilmesinin akla ve mantığa sığmadığını belirten Demir, “Yakın tarihe not düşülmüş tüm bu çirkinliklerin karası alınlarında dururken Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partimizin adını alçak terör örgütü PKK ile yan yana anması basiretli Düzce halkımızın vicdanında yer bulmamış ve dahası gülünç duruma düşmesine sebep olmuştur” diye konuştu.

“Yılmaz partimizle uğraşmak yerine salgın nedeniyle mağdur olan vatandaşlarla uğraşsın”

Yılmaz’ında yaptığı paylaşımının siyasi etiğe sığmadığını da dile getiren Demir, “Cumhuriyet Halk Partisi Düzce teşkilatları olarak kendisini kınıyor ve birilerine şirin görünmek için partimiz ile uğraşmak yerine işyerleri kapalı olan Düzce esnafı ve işsiz kalan vatandaşların sorunları ile ilgilenmesini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.