Meclisin tatile girmesiyle birlikte Düzce’ye gelen milletvekilleri basınla buluşmaya devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz da İl Başkanı İlhami Caboğlu ile birlikte düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarının sorularını değerlendirdi.

“Düzce’de yatırıma çekebilir miyiz diye konuşacağız.”
Gündemdeki bütün konularla ilgili açıklama yapan Yılmaz, ilk olarak fındığa değinerek şu ifadelere yer verdi:

“Toplanmamızın amacı seçimlerin ardından hem bir araya gelmek ve süreci değerlendirmek hem de teşekkür ziyaretlerinde bulunmaktır. Fındık Düzce’den önemli bir mahsul olduğu için bizi de yakından ilgilendiriyor. Kendim de fındık üreticisiyim. Bununla ilgili Ordu milletvekilimize basın açıklaması yaptırdık. Grup başkan vekilimize de bunu açıklamasını söyledik. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bir an önce fiyatı açıklaması gerekiyor. Tarım bakanının son zamanlardaki açıklaması bizi biraz umutlandırdı. En yakın zamanda ücret açıklamasını bekliyoruz. Bu arada TORKU Başkanı Recep Konuk ile bir telefon görüşmesi yaptık. Bayramdan sonra inşallah kendisiyle bir araya geleceğiz. Kendisiyle TORKU’yu Düzce’de yatırıma çekebilir miyiz diye konuşacağız.”

“O yüzden kendilerini gözden geçirmelerini tavsiye ederim”
AK Partili milletvekillerinin yanlış değerlendirmelerde bulunması konusuna da değinen Yılmaz şu cümlelere yer verdi:

“Son günlerde maalesef AK Parti milletvekilleri ve milletvekili adayları yanlış değerlendirmeler yapıyor. Bilinsin ki Düzceli vatandaşlar bir partiliymiş, kendi hür iradelerini kullanamazlarmış, tercihlerini değiştiremezmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu, yanlış bir bakış açısıdır. Bu konuyu seçimden önceki açıklamalarda da söyledik ve şimdi de aynı şeyleri söylüyoruz. Düzceli bütün seçmeni sanki AK Parti taahhüdündeymiş gibi, AK Parti’den başkasına oy veremezmiş gibi değerlendirmek yanlıştır. Bu yanlışlarına devam ediyor. Kendilerini gözden geçirmeye davet ediyorum. Çünkü Düzceli seçmen akılcı ve demokrasiye uygun şekilde oy kullanabilen bir seçmendir. Bugün bize olan inançlarını yarın icraatlara göre arttırabilir ya da azaltabilir. Kimsenin onların düşüncelerine, fikirlerine karışmaması lazım. Bunlar yanlış ve kamuoyunu rencide edici bakış açılarıdır. O yüzden kendilerini gözden geçirmelerini tavsiye ederim.”



“Bunları aşamazsak Düzce’deki sorunları çözemeyiz”
Düzce’nin acil çözülmesi gereken sorunlarına da değinen MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz yol sorununun önemli olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

Düzce’nin acil çözülmesi gereken sorunu var mı derseniz size sadece şunu söyleyebilirim. Deveye sormuşlar neden boynun eğri diye nerem doğru ki demiş. Bence Düzce’nin en acil sorunu aynı zamanda Karadeniz’in en acil sorunu fındıktır. Neden acil çünkü fındık toplanmaya başlandı. Bunun haricinde Düzce’nin acil sorunlarından bir tanesi ulaşım olarak görülüyor. Neden çünkü Düzce’nin trafiği keşmekeş ve yaşanamaz haldedir. Bilmiyorum bayramda bu yol Ereğli Zonguldak istikametini nasıl kaldıracak? Onu da merakla bekliyorum. Düzce’nin çevre bağlantı yolları tamamlanmadı. Ondan sonra otoban girişleri bitirilmedi. Biri bitirilmeden öbürüne başlandı. Bunlar şu anda yaşadığımız acil sorunlar ama Düzce’nin sorunlarına baktığınızda çok şey görüyorsunuz. Eğitim sorunu var, sağlık sorunu var, Düzce Devlet Hastanesi’nde muazzam şekilde doktor açığı var. bir kere kadın hastalıkları ve doğum uzmanı yok. Ayrıca kardiyoloji doktorumuz yok ve Akçakoca’dan rotasyonla geliyor. Bu nedenle sağlık problemleri çok büyük ve yardımcı sağlık personeli çok az. O yüzden hastane zor şartlar altında hizmet vermeye çalışıyor fakat veremeyecek noktaya gelmiştir. Düzce’de büyük bir ekonomik problem de var. işsizlik problemi de var. demek ki Düzce’den Düzce’nin gelişimine göre bir eğitim programı planlanmamış. Bazı okullara öğrenci yönlendirilmiş ama sanayinin ihtiyacı olan eğitim verilmemiş. Biliyorsunuz endüstri meslek liseleri OSB’lerin içine yapılıp entegrasyonun yapılması gerekiyor ama bu da sağlanmamış. Düzce’de bu sıkıntı hem eğitimi hem de ekonomiyi doğrudan etkileyen problemlerin başında geliyor. Çok zor değil, bunları çözebiliriz. Düzce’de ayrıca plan, problem eksikliği var. Beyköy otoban girişinin Düzce tarafı tamamlansa bile Beyköy tarafından daha istimlak yapılmamış. Yedi buçuk dönüm istimlak yapılması gereken alan var.  bunların hepsi problem oluşturuyor. Kurumlar arası iletişimsizlikten kaynaklanan sorunlar yaşanıyor. Bir koordinasyonsuzluk var, bir plansız, programsız çalışma ortamı var. biz bunları aşamazsak Düzce’deki sorunları çözemeyiz.”

“Aksi takdirde halk bizi siler” 
Yıllardır çözülmeyi bekleyen Sakarya Akçakoca arasındaki sahil yolu konusuna da değinen Yılmaz konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

“İki gün öncesine kadar bu yolda çalışmalar devam ediyordu. Müteahhit görüştüğümüzde parasını alamadığını söyledi. Bu yol Sakarya ile Zonguldak arasında kalmış, adeta başka bir il değil başka bir ülkede yaşıyormuşsunuz gibi yol güzergahı ortaya çıkıyor. Bu yol ne hikmetse maalesef bitirilemiyor. Her yer bitiriliyor ama Akçakoca kısmı bir türlü bitirilemiyor. 30 yıl önce direksiyon salladığım bir yol durumunda hala ve ağır tonajlı arabalar geçiyor. Yazın yine o kadar değil kışın yolun durumu daha kötü oluyor. En ufak bir buzlanma olayında karşıdan kamyon geliyor ve yolda kalıyor. Bununla ilgili karayollarıyla acil görüşme yapacağız. Diyeceğiz ki bir an önce bu yolu tamamlayın. Müteahhit firma gitmiş gelmiş falan değil, bir an önce bu yolun tamamlanması gerekiyor. Aksi takdirde artık halk patlayacak noktaya geldi. Bu ülke 26 kilometrelik tüneli yapıp Akçakoca yolunu yapmıyorsa bu ülkenin sorunu değil, bu Düzceli siyasetçilerin problemidir ve beceriksizliğidir. Açık ve net söylüyorum. Bu yolun tamamlanması için ve çevre yolların tamamlanması için acilen karayollarıyla görüşmemiz gerekiyor. İlgili bakanla görüşerek bu yolların acilen tamamlanması gerekiyor. Aksi takdirde halk bizi siler.  Ondan sonra seçimlerde MHP’ye verdiniz yetmedi CHP’ye de mi verdiniz dersiniz. Açık ve net söylüyorum o yolları tamamlamamız lazım ve bu, devletimizin ayıbıdır.”

“Biz onlar gibi 10-0 yapacağız demiyoruz”
Yerel seçimler konusuna da değinen Yılmaz, AK Parti’ye çıkışarak son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Siyaset makamı siz de biliyorsunuz iddia makamıdır. Herkes kazanmak ister. Biz de 10 tane belediyenin hepsini domino ederek MHP olarak kazanmak istiyoruz. Ama kesin kazanacağız demiyoruz. Biz diyoruz ki halkın önüne öyle adaylarla çıkacağız ki halk başka yere verme tenezzülünde bulunmayacaktır. Halkın gönlünü alıp bütün belediyeleri almak istiyoruz. Biz onlar gibi AK Parti’yiz hepsini alacağız 10-0 yapacağız demiyoruz. Biz diyoruz ki halkın tercih edeceği adaylarla çıkıp halkın tercih edeceği programlarla yola çıkacağız. Biz adaletli bir yönetim sergileyerek Allah izin verirse birçok belediyeyi alma hedefindeyiz.”

Haber: M. AYDIN