MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Öncü TV’de yayınlanan ‘Hayatın İçinden’ programında Düzce gündemini değerlendirdi.

“Düzce halkı bu zammı kaldıramaz”
Belediye meclisinde su ve toplu taşımaya alınan zam kararlarını değerlendiren Yılmaz, zamlara tepki gösteren MHP’li Belediye Meclis üyelerinin salonu terk etmesini yerinde bir karar olarak yorumladı.

Yılmaz, “Düzce Belediyesi’nin vatandaşın üzerine fazla yük bindirmek gibi bir derdi var. Anladığım kadarıyla Düzce Belediyesi’nin borcu ödemek gibi bir niyeti de yok. Vatandaşın üzerine yük bindirmek için bu zamanda yaptıkları su ve ulaşım zammı şık olmadı. Zaten Düzce ekonomisi sıkıntılı bir süreçten geçiyor. ‘Düzce halkı bunu kaldıramaz’ diye düşünüyorum. Meclis üyelerimizin tavrını da son derece doğru buluyorum. Ne oldu yani mazota mı çok büyük zam geldi de siz ulaşımı zamlandırıyorsunuz? Ulaşım ve su Düzce’de zaten pahalı.” diye konuştu.

“İSKİ’nin havzasındaysanız vatandaştan su parasının bile alınmaması gerekiyor”
İSKİ’nin su havzası konumundaki Düzce’de su ücretlerinin pahalı olduğunu savunan Yılmaz, şu ifadelerde bulundu:
“Siz şimdi İSKİ Havzası’nın başını oluşturuyorsunuz, İSKİ’nin imkanlarından hiçbirinden faydalanmıyorsunuz. Yani vatandaş olarak faydalanmıyorsunuz. Belki birileri başka şekilde faydalanıyordur. Bana sorarsanız, eğer İSKİ’nin havzasındaysanız vatandaştan su parasının bile alınmaması gerekiyor. Bütün alt yapısı ve sorumluluğunu İSKİ’nin üstlenmesi gerekiyor. Zaten İSKİ’nin de Düzce’de üstlenmesi gereken çok şey var. Siz bizim ilimizden faydalanıp her şeye karışıyorsanız bunu bedelini de ödemek durumundasınız. Bunun bir an önce sağlanması gerekiyor.”

“Düzce kamuoyuna kulağını tıkayıp bildiğini yaptığı işlerden biri”
MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, İstanbul Caddesi’nde uygulamaya konan yayalaştırma projesinin gerekli altyapı çalışmaları yapılmadan hayata geçirildiğini savunarak, Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i eleştirdi:
“Şimdi yaya sayısında bir artış yok, esnafın işinin iyi olduğu kanaatinde de değilim. İstanbul Caddesi’nin kapanışının Sayın Belediye Başkanı ile bir AK Parti yöneticisinin sırf inatlaşması yüzünden olduğu söyleniyor. Sırf bu inatlaşma yüzünden Düzce esnafının mağdur edildiği söyleniyor. Sokaklarda yayalaştırma çalışması yaparsınız ama bu şekilde olmaz. Önce altyapıyı hazırlamanız gerekir. Asfaltlamakla olmuyor. Hiçbir şey yapılmadan ‘ben yaptım’ oldu mantığıyla yapılmaz. Sayın belediye başkanının birçok icraatında olduğu gibi ‘Ben yaptım oldu, istediğimi yaparım, ben Düzce’nin tek hakimiyim.’ şeklinde bakıp Düzce kamuoyuna kulağını tıkayıp yaptığı işlerden biri diye düşünüyorum. Size teslim edilmiş şehri buna uygun temsil etmelisiniz. Bunu tek başınıza yaparsanız yanlış yaparsınız. Yapıp uygularsınız Amerika’ya kaçarsanız, ‘Bakayım döndüğümde ne var?’ diye yoklama çekersiniz. Böyle olmaz.”

“Tramvayı toplu taşıma için yapın”
İstanbul Caddesi’nde yapılması planlanan nostaljik tramvayın daha faydalı olacak şekilde yapılması gerektiğini savunan Yılmaz, “Tramvay yapacaksanız Kalıcı Konutlar 14. Bölge’den alıp Muhacir Taşköprü’ye götüreceksiniz. Bunu toplu taşıma için yapacaksınız.” ifadesinde bulundu.

“O heykeli orada sergilenmesi çok şık değil”
Düzce’de Rabia Heykeli’ne verdiği tepki ile gündeme gelen Yılmaz, kaldırılması gerektiğine dair düşüncesinin arkasında durduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Rabia Heykeli ile ilgili adli süreci takip ediyoruz. Bizim de başvurmamız gerekiyorsa biz de başvuracağız. Kaldırılması için gerekli çağrılarda bulunduk. Dikildiği günün ertesinde ilk açıklamayı biz yaptık. Karşı olduğumuzu, bunun bir siyasi sembol olduğunu ve siyasi sembollerin kamuya açık alanlarda sergilenmesinin sıkıntı olacağını söyledik. Sayın belediye başkanına tekrar söylüyorum, bu kadar provokasyona açık, ülkenin bu kadar kırılgan olduğu zamanda o heykeli orada sergilenmesi çok şık değil. Biz kendisinden rica ediyoruz ve bir an önce o heykelin oradan kaldırılmasını talep ediyoruz. Yarın ülkenin başına gelebilecek daha sıkıntılı olayların yaşanmasına sebep olabilir. Düzce’nin ülke kamuoyunda böyle gündeme gelmesi de bizi rahatsız ediyor ayrıca. Gerekirse biz de müdahil olacağız.”
“Rabia Heykeli ile doğrudan alakası yok”
Yılmaz ayrıca Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı’nın istifasına ilişkin, “Fatih Gülaçtı’nın istifasının Rabia Heykeli ile doğrudan alakası yok. Eğer öyle olsa benim kullandığım kelimeler ve cümleler daha ağır onunla ilgisi yok.” dedi.


Haber: Ö. YILMAZ