Organize Sanayi Bölgesi'ndeki zehirli atık konusu ve kendisi aleyhine MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz ve MHP Beyköy İlçe Başkanı Yaşasın Demirel'in yaptığı açıklamalara sert bir dille cevap veren Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, belgelerle birlikte basın açıklaması yaptı.

Sanayi ve kimyasal atık atarak halkı zehirlendiğine dair yapılan açıklamalara cevap veren Yılmaz, “Sanayi ve kimyasal atık atarak halkı zehirlediğim, konu ile ilgili siyaset yaptığım, atıklar karşılığında cebime milyar YTL'ler indirdiğim ima ediliyor. Çöp tüm Türkiye'nin sorunudur. Hata her zaman olur. Önemli olan tekrarlamamaktır. Hiçbir zaman para karşılığı şeref ve haysiyetimi satmadım, satmayacağım. Dün Beyköy ve Düzce'liydim, yarın da Beyköy ve Düzceli kalacağım. Sayın Ilgaz. Bu halk bana güvenmiş oy vermiş, bu halka layık olmaya özen gösteriyorum. Şerefli ve alçak olmayan insan çamur atmaz, iddiasını kanıtlar. Bu şerefli iddia sahiplerini bu işlerden cebime para indirdiğime ispata davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Firmanın adını oraya yazıp satışa gelenler hasabı verecek.”

MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'ın yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Yılmaz, “Beni suçlayan MHP İl Başkanına bakın, OSB'nin bir ihalesinde 3. firma olarak Kocabey firması teklif verdiği OSB ihale tutanağına geçiyor. Bunu kamuoyu duyunca panikleyen Sayın Kenan Ilgaz talimatlarıyla birilerine teklif mektubu ve şirket evraklarını dosyadan eksilttirdi mi? Veya hatırlı ismini kullanıp hallettirdi mi? Daha sonra bilgi edinme affından faydalanan Ilgaz, ihale dosyasında şirketiyle ilgili belge olmadığını öğrenip aklandığını hiçte pişkin olmayan bir ifadeyle söylüyor. Tabii adalet tecelli ederse Kocabey Firmasının adını oraya yazıp satışa gelenler hesabı verecek.” dedi.

Yılmaz'dan Ilgaz'a soru yağmuru ve tazminat davası

Ilgaz'a bazı konuları açıklaması için sorularda soran Yılmaz, bir konuda Ilgaz'a tazminat davası açacağını da söyledi. Yılmaz, “Ilgaz Eczanesi Sosyal Güvenlik kurumlarından birine evrakta tahribattan veya bunun benzeri bir suçtan ilaç verememe gibi bir ceza aldı mı?, Ne kadar süre ceza aldı? Soruyorum. Ticaret yapmak, şirket kurmak, siyaset yapmak suç mu Sayın Ilgaz?, Sen bunların dışında mısın?. Sayın Kenan Ilgaz'ın hakkımda söylemiş olduğu bir cümleden bugün kendisi hakkında tazminat davası açacağım. Bizler siyaset ve ticaret yapan insanlarız. Bu yolda dürüst olduğumuz kadar ömürlü oluruz.” ifadelerini kullandı