CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal bir kez daha incelemelerde bulunmak üzere Düzce'ye geldi. Katı atık depolama tesisini istemeyen köylülere destek olmak için geçtiğimiz aylarda sık sık Hecinler'e giden ve bir gece onlarla nöbet de tutan Tanal, bu sefer rotasını Akçakoca ve Yığılca'ya çevirdi. Son yerel seçimlerde koltuğun AK Parti'ye kaptırıldığı Akçakoca'da turizm çalışmalarının durumunu yerinde gören Tanal, ilçenin tanıtıma ve yatırıma ihtiyacı olduğu görüşünü paylaştı. 

"Gerekli araştırmaları yapacağız"

Çevre konularına olan hassasiyeti ile tanınan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ziyaretinin önemli bir bölümünü Yığılca'ya ayırdı. Ünlü bir inşaat firmasının ilçeye kurmayı planladığı çimento fabrikası ve maden ocakları ile ilgili sorunları yerinde gören Tanal, halkla da biraraya geldi.

Tanal, burada yaptığı açıklamada, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere ilçeye geldiğini belirterek, çimento fabrikası ve maden ocakları başta olmak üzere kendilerine iletilen sıkıntılar ile ilgili gereken araştırmaları yapacaklarını söyledi. Çimento fabrikasının gerekli önlemler alınmadığı takdirde doğaya zarar vereceği görüşünü paylaşan Tanal, "Fabrika bacasına filitreleme kurulmazsa doğa katliamı olur." şeklinde konuştu.

Tanal ayrıca Akçakoca ve Yığılca ilçe teşkilatlarında partililerle görüşmelerde de bulundu.

Haber:C.ÜSTÜNER