Saadet Partisi Düzce İl Başkanlığı Haftalık Olağan Basın Toplantısı parti il binasında gerçekleştirildi. Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basının karşısına geçen İl Başkanı Birkan Mertol, ağırlıklı olarak son dönemde artan terör olaylarına değindi ve hükümetle meclisi eleştirdi.

NEREDEYSE ŞEHİT VERMEDİĞİMİZ GÜN YOK”

“Ülke olarak gerçekten hem çok zor hem de çok acı günler yaşıyoruz.” diyen Mertol, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülke olarak, millet olarak tarihin en kanlı, en hain, en alçak saldırılarına hedef oluyoruz. Daha bir acının yarasını saramadan, yeni bir acıyla, yeni bir saldırıyla, yeni bir şehit haberiyle sarsılıyoruz. Her gün gencecik evlatlarımızı, hayatlarının baharında toprağa veriyoruz. 1 günde tam 11 vatan evladını şehit verdik. 10 da yaralımız var. Artık söylenecek ne var bilmiyoruz. Acının tarifsiz, kelimelerin yetersiz kaldığı bir dönemdeyiz. Neredeyse şehit vermediğimiz gün yok. 1 şehit, 2 şehit, 3 şehit derken, bir günde 11 şehidin verildiği günlere geldik.”

KORKU İMPARATORLUĞUNA DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Şehit haberlerinin artık hükümet ve medyanın gündeminde Moodys’in not indirimi kadar yer almadığını savunan Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, şu tepkiyi gösterdi: “Gazetelerin sayfalarında Moody’s manşet olurken, şehit haberleri kibrit kutusu kadar bile yer bulamıyor. İşte bizi en çok üzen şey de bu. Yani teröre alıştırılmak. Ama biz teröre alışmayacağız. Bu alçak teröre teslim olmayacağız. Türkiye’nin bir korku imparatorluğuna dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz. Aksi halde terörü “bölünme” takip eder. Ülkemin bölünmesi. Zaten Büyük Ortadoğu Projesi’nin asıl amacı da, bu değil mi? Türkiye’yi bölmek, Büyük İsrail Devlet’ini kurmak değil mi?”

BÜYÜK UMUTLAR BAĞLANAN YENİKAPI RUHU NE HALDE?”

Ülkenin kanun hükmünde kararnamelerle yönetildiğini öne süren Mertol, şöyle devam etti: “Sekiz adet kanun hükmünde kararname çıkarıldı. Devlet yeniden yapılanıyor. Devlet yeniden yapılanırken Büyük Meclis, Gazi meclis nerede? Her gün şehit üstüne şehit gelirken 550 milletvekili ne yapıyor? Büyük umutlar bağlanan Yenikapı Ruhu ne halde? Yazık ki 1.5 ayda buharlaşmış... İktidar ve muhalefet arasında yine aynı kısır kavgalar, yine aynı içi boş polemikler… Kendi siyasi geleceğini, milletin geleceğinin önünde tutan aynı yoz siyasi anlayış… Bir kez daha altını çiziyorum. Ülkemizin şu an karşı karşıya bulunduğu en önemli sorun Moodys’in kredi notu değil, ülkenin bütünlüğü, milletimizin geleceği ve evlatlarımızın can güvenliğidir. Annelerin derdi, bankerlerin ne düşündüğü değil, askere gönderdiği evladının eve dönüp dönemeyeceğidir.”