İşçi Partisinde milli bayramlarda yaşanan çelenk krizi bu yıl da baş gösterdi. Sivil ve siyasi toplum kuruluşları ilgili yönetmeliğe göre 48 saat önceden valiliklerden gerekli izni alarak çelenk koyabiliyor. İşçi Partisi İl başkanı Fethi Sönmez, yönetmelik çerçevesinde 2 gün önceden izin almalarına karşın “tören esnasında” çelenk koymalarına izin verilmemesine tepki gösterdi.

Nedir bu telaş ve panik

Tören bittikten sonra çelenk koymalarına izin verileceğini belirten Sönmez, ”Düzce valiliği geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Bayramında Atatürk anıtına çelenk koymamızı engellemişti. On iki gün sonra 10 kasım Atatürk'ü anma törenin de de çelenk koymak serbest bırakılmıştı. Şimdi Düzce Valiliği Anıtta tören esnasında çelenk koymamızı, yani bayramlara parti ve diğer kitle örgütlerinin katılmasını yasaklamıştır. Çelenklerinizi tören dışında sunabilirsiniz demektedir. Serbest bırakıyorlar tekrar yasaklıyorlar. Görülmektedir ki artık ülkemizde bölücülük serbest, Türk Bayrağı taşımak, Atatürkçü olmak, Atatürk Anıtına çelenk koymak suç haline gelmiştir. Bu bayram kimin neresine dokunuyor. Nedir bu telaş ve panik” şeklinde konuştu.

“Adım adım milleti alıştırıyorlar” diyen Sönmez, tüm Düzcelileri yarın sabah 8.30'da Anıtpark'a çelenk sunmaya davet etti.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda Atatürk anıtına protokol dışında siyasi partiler ve STK'ların çelenklerinin alınmaması İşçi Partisi ve emniyet güçleri arasında gerginliğe yol açmıştı.

Haber: S. KAŞKIR