Öncü Televizyonlarında yayınlanan Erol Tayhan’ın sunduğu Manşet Programı’na konuk olan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, tüm sorulara cevap verdi. Siyasette hiçbir şeyin tesadüf olmadığını dile getiren Korkmaz, istifaların arkasında başka sebepler olduğunu iddia etti.

 

HAKAN ŞÜKÜR’ÜN İSTİFASI ÇOK SES GETİRDİ

 

Partiden istifalarla ilgili dobra dobra konuşan Düzce Milletvekili İbrahim Kokrmaz, Ertuğrul Günay, İdris Bal, Hakan Şükür’ün istifalarının gerçek sebeplerini dile getirdi. Ertuğrul Günay’ın bakanlıktan alındıktan sonra söylemlerinin 180 derece değiştiğini dile getiren Korkmaz, "İlkesel bir beraberlikti, müştereklerde birleşiyorduk." dedi. İdris Bal’ın geçmişten gelen sıkıntılarının olduğunu ve parti adına açıklamalarda bulunduğu için istifa ettiğini dile getiren Korkmaz, istifasının dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olmadığını söyledi.
Korkmaz, Hakan Şükür’ün ayrılığıyla ilgili de istifa etmesini başkalarının istediğini iddia etti.

 

Korkmaz, “Hakan Şükür’ün ayrılığında verdiğim ilk tepki Allah’a şükür, gitti şükür dedim. İstifa mektubunu vermeden yarım saat önce doping komisyonunda son derece neşeli bir şekilde bir sonraki komisyonda ne yapılması gerektiğini heyecanla tartışan komisyonun en heyecanlı insanı imiş ben orda yoktum arkadaşlar söylüyor. Yarım saat sonra bir bildiri yayınlayarak istifa etti. Belli birileri Hakan Şükür’e istifa et dedi. Bir mektup yayınlıyorsunuz. Halkan Şükür o mektubu yazacak kabiliyetli bir arkadaş değil. Belli ki o yazı iyi düşünülmüş, iyi hazırlanmış bir yazı. Yarım saatte bu yazıyı yazan da yazamaz. O yazıyı yazanlar ki üst düzey gazeteci, onlarda o yazıyı yarım saatte hazırlamamışlardır. Onlar o mektubu birkaç saat öncesinden önce hazırlayamazlar. Hakan Şükür hiç hazırlayamaz.” Dedi.

 

Hakan Şükür’ün istifasından sonra 17 Aralık operasyonlarının bir tesadüf olmadığını dile getiren Kokrmaz, siyasette hiçbir şey kendi kendine gelişen bir olay değildir dedi.


Korkmaz, “Siyaset saflığı kabul etmez. Bunların hepsi bir plandır. Ön artçılar olur akabinde ana deprem gelir. Kamuoyu önce bir şaşkın hale getirilir. Hakan Şükür’ün istifası tüm Türkiye’de konuşulacağı için ilk o istifa etti.” Dedi.

 

İdris Naim Şahin’in istifasıyla ile ilgili de açıklamalarda bulunan Korkmaz, “Ben onun istifasını hiç ahlaki bulmuyorum." dedi.

 

KANUN ÇIKARAN BİZİZ

 

Meclis kürsüsünde neden konuşma yapmıyorsunuz sorularıyla çok sık muhatap olduğunu dile getiren Korkmaz, kanun çıkaran biziz. Muhalefet çıkarılan kanunlara önerge verir, onlar çıkar konuşur. Benim kürsüye çıkıp AK Parti şunu yapmadı bunu yapmadı demem çok saçma olur. Görev kime verilirse konuyla ilgili açıklamayı o yapar. Eğer ki bir şey istersek gideriz bakanla konuşuruz. dedi.



KENDİ PARTİMİ NİYE ELEŞTİRİYİM

 

Saadet Partisi'nden karnelerinin düşük olduğuna ilişkin iddialarına da cevap veren Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Bolu milletvekillerinin bir tanesi CHP’lidir. dedi.

 

Korkmaz, “Bir seferde ona çok sıra gelir. Çok konuşur. Zaten boş konuşur. Amacı orda iktidarı eleştirmektir. Ben ne yapacağım. Kendi iktidarımımı eleştireceğim. Bir eleştirim varsa makamında uygun bir şekilde söylerim. Kendi partimi niye eleştiriyim benim parti anlayışıma aykırı.” Dedi.

 

Korkmaz, “Bu operasyonların dershanelerle ilgisi yoktur. Dershaneler sadece fitili ateşledi. Bu operasyonların içerisinde Fethullah hoca grubu olarak bilinen cemaat ya da hizmet adıyla adlandırılan grubun olmadığını bana kimse söyleyemez. Diyerek 17 Aralık operasyonlarının cemaatle olan ilişkisinin de altını çizdi.

 

ERBAKAN HOCA’YA DAHA YAKINIM

 

Milletvekili adayı olduğu günden beri Fethullah Hoca’nın cemaatine mensup olduğu noktasında haberlerin çıktığını dile getiren Korkmaz, Hayatımın hiçbir döneminde Fethullah Hoca’nın cemaatine mensup olmadım diyerek bu haberleri kesin bir dille reddetti. 

 

Korkmaz, “Hayatının hiçbir döneminde Fethullah Hoca’nın cemaatinden olmadım. İslam’a bakış açısından taban tabana zıttız. Kendimi tanımlamam gerekiyorsa en son olarak dahi kendimi cemaatin içinde tanımlamam. Ama geçmişte kendimi neyle tanımladığımı sorarsanız, Erbakan Hoca’ya ben kendimi her zaman daha yakın hissetmişimdir. En fazla Erbakan Hoca‘ya yakın hissederim, gönlümdeki yeri bambaşkadır.” Dedi. 

 

Hocaefendi’nin fikirlerini ben beğenmem. Hocaefendi’nin bu cemaati bu şekilde tümünü yönetebilecek ne kabiliyeti var ne gücü var. Ne de buna sağlığı elverişli. dedi.

 

Cemaat – Hükümet çatışması yerel seçimlerde dengeleri değiştirirse bu duruma saygılı olduklarını dile getiren Korkmaz, "Bizim halkımız bizim politikamızı beğenmiyorsa, bizim tavrımızı beğenmiyorsa başkasını iktidara getirir. Biz de boyumuzun ölçüsünü alırız. Bu millet bizim kıymetimizi bilmedi nankör demeyiz. Bu halk bizi iktidara getirirken nasıl muhterem ise bize dersimizi verdiğinde de yine öyle muhteremdir. Biz o dersi alırız. Tekrar çalışırız tekrar güven isteriz.” dedi.

 

BU HESAPLAŞMA BİTMEZ

 

Ülkeyi siyasetin yönettiğini tarikatların, cemaatlerin, cemiyetlerin yönetmediğini dile getiren Korkmaz, Birileri ülkeyi yönetmek istiyorsa siyasete girer. dedi.



Kokrmaz, "Halktan yetkiyi alan biziz ve ülkeyi biz yönetiyoruz. Cemaat yönetmiyor, cemaat bizim seçmenimizdir. Politikamızı beğenmez ise bize oy vermez. Oy vermediği gibi aksi propaganda yapar, ikna ettikleri de bize oy vermez. Biz halkı ikna edemedik deriz. Ama darbeye müsaade etmeyiz. Hele İsrail darbesine hiç müsaade etmeyiz. Bu darbeyi yapanlar, bu darbeye sebep olanlar hesabını verecekler. Bu hesaplaşma bitmez.” Dedi.

 

SEÇİM ZORLU GEÇECEK

 

Yerel seçimler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Korkmaz, bu seçimlerin zorlu geçeceğini ifade etti.



Korkmaz, “Bu yerel seçimleri alacağımızı düşünüyorum. Ancak nasıl alırız hep birlikte göreceğiz. Yani biz ceketimiz assak alırız ifadesini doğru bulmuyorum. Biz halkımıza gideceğiz, oy isteyeceğiz. Umuyorum ki halk da bizi takdir edip bize oy verecek. Diğer adayların bizim karşımızda pek şansları yok ama seçim zorlu geçecek.” Dedi.

 

KONURALP DÜZCE’NİN MAHALLESİ BU İŞ BİTTİ

 

Konuralp’in Düzce’ye bağlanması noktasında ise net konuşan İbrahim Korkmaz, Bu konuya bizim bir müdahalemiz olamaz. Tamamen İçişleri Bakanlığı’yla alakalıdır dedi ve ekledi Konuralp artık Düzce’nin mahallesi bu iş bitti dedi.


Kokrmaz, "Bu Konuralp’in şanına gölge düşürmez. Buna bu kadar itiraz etmenin manası da yok. Düzce zaten Bütünşehir olacak. Köylerin hepsi mahalle olacak. Konuralp’i Düzce’nin en kadim yerleşim yeridir. Bu özelliğini bozmaya kimsenin gücü yetmez."dedi.

 


Haber: G. KARDUZ