MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata bugün Düzce'yi ziyaret etti. MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz ve Düzce Belediye Başkan adayı Ömer Küçük'le bir restoranda biraraya gelen Kutluata basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Kutluata, Danışmaz ve Küçük ülke ve Düzce gündemini değerlendirdi.

Ak Parti Hükümeti ile birlikte ülke gidişatının bozulduğunu savunan Kutluata yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı.

YOLSUZLUKLAR, YASAKLAR VE YOKSULLUK ARTTI

Kutluata, "Şimdi sık sık 3Y vurgusu yapılıyor. Yolsuzlıklar, yasaklar ve yoksulluklar... "gırtlağına kadar yolsuzlukları kaldıracağız." yalanı ile gelen iktidar, gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış vaziyettedir. Türkiye'de hırsızların yakalanması adalete teslimi yasaklanmıştır.3 Y'ye bir de B ekleyerek gitmektedirler. Ekledikleri B'de bölücülüktür. Düzce ve çevresinde yerel seçimlerde "burayı neden kazanmadık" değil, "neden kaybettik" diyeceğimiz bir döneme giriyoruz. Ömer Küçük merkezde geçen dönemde milletin sempatisini kazanmış ve o dönemde büyük propagandaya karşı sonuç alamadığımız bir adayımızdı. Bu dönemde kale gibi yerinde duruyor. Ama iktidar partisi belediye başkan adayını değişiptirip duruyor. Kaya gibi yerinde duran MHP seçimleri alacaktır."dedi.

PUTPERESTLİK

Kutluata, Ulusal basında da geniş yer bulan Düzce Milletvekili Fevai Arslan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın için kullandığı sözleri de değerlendirdi.

Arslan, "Yağmanın içine batmış bir iktidarın kendi liderini takdim ederken günahkar hale gelmesi dile getilmeyecek kadar kötü bir hatadır. Bizim seviyesini yükseltmeye çalıştığımız siyasetin, Türkiye'nin kaderini elinde tutunlar hergün düşürme gayretindeler. Putperestlik tezahürü olarak görüyorum.Menfaat yağma düzeninin devamıdır. Siyasi parti başkanını Allah'la aynı değerlendirmeye çalışmak şirk koşmaktır. "dedi.

Arslan'ın sözlerini MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise şöyle yorumladı:

"Insanların hassiyet gösterdiği din ile ilgili söylemleri kullanarak, dini siyasete alet ederek bu güne kadar geldiklerini seçim bürosu açılışında bir kez daha gördük. Her ne kadar dil sürçmesi deselerde biz bunu kabul etmiyoruz. Genel başkanlarını Allah'ın tüm sıfatlarını üstünde toplayabilcek kadar çürük zihniyette olması bunlara oy veren düzce halkının da hesabını sorması gerekir. Allah Af etsin, allah şir koşmak affedilmeyecek birşeydir. Tamemen yolsuzluğu bulaşmış ve onun içinde boğulurken düşüncelerini dile getirmiş diye düşünüyorum."

DÜZCE'NİN SORUNLARINI EN İYİ BİZ BİLİYORUZ

Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük'ün gündemi ise seçimlerdi. Seçim ziyaretlerine kamu kurumlarına ziyaretle başlatığını ifade eden Küçük, şubat ayından itibaren esnaf ve ev ziyaretleri yaparak halkla biraraya gelmeyi hedeflediğini söyledi. Kapı kapı dolaşarak projelerini anlatacağını söyleyen Küçük, şuana kadar aldığı tepkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Küçük, " Biz düzce halkının ta kendisiyiz. Sorunları çok iyi biliyoruz. Bir zorluk çekmiyor, çabucak kaynaşıyoruz. Düzce halkı nereden kalkınır bunu bilincindeyiz. "dedi.

Haber; S. KAŞKIR