1 Kasım tarihi yaklaşırken siyasilerin seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Gece-gündüz seçmenle bir araya gelen adaylar, meclise girebilmek için destek istiyor. Her ortamda 13 yıldır yerinde saydığını vurguladığı Düzce için yapacaklarını anlatan CHP Düzce 1. Sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber, teşkilat üyeleri ile birlikte bu kez Kaynaşlı’da seçim gezisine çıktı.

Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca ve Belediye Başkanı Erol Bayraktar'ı makamında ziyaret eden CHP heyeti, projeleri hakkında bilgiler verdi.

1 Kasım seçim çalışmaları için yollara düşen ekip ardından Kaynaşlı İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. Esnafın da kapısını çalan Teber ve teşkilat üyeler, milletvekilliği seçimlerinde oylarına talip olduklarını belirtti. Milletvekili Adayı Teber yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin içinde bulunduğu buhrandan ülkemizi çıkaracak vizyon ve cesarete sahip bir siyasi kadroya ihtiyacı var. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. Türkiye’nin sorunları derin, ama Türkiye çaresiz değil. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi var.” diyerek ziyaretini sonlandırdı.

TAŞERONLAŞMA SONA ERECEK VAADİ

Orman İşletmesi çalışanlarını ziyareti esnasında fidanlıkta mevsimlik işçilerle de bir araya gelen Teber, şu vaatlerde bulundu: “İktidara geldiğimizde sizler taşeron olmaktan çıkartılıp kadrolu çalışan konumuna getirileceksiniz. Taşeronlaşmanın sona erdirilmesi için kamu kurumlarından başlayarak etkili bir eylem planı uygulayacağız. Kamuda taşeron işçiliğine, alt-işveren ve rödovans uygulamasına, özel kesime de örnek olacak biçimde son vereceğiz. Kayıt dışı çalışmayı önlemek için “Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele Programını” hayata geçireceğiz. İşçinin beyanını esas alan etkin bir denetim sistemi kuracak ve kayıt dışı işçi çalıştıranlara ağır yaptırımlar getireceğiz. İş kazalarında ölümü kader olarak algılayan anlayışa son vereceğiz. İş cinayetlerine neden olan çalışma koşullarını değiştireceğiz.”

“SİYASETTEN ZENGİN OLANLAR SARAYLARDA YAŞIYOR”

CHP Milletvekili Adayı Zafer Teber, Düzce S.S. Taşıyıcılar ve Kamyoncular Kooperatif Başkanı Orhan Yılmaz ve kooperatif üyelerine ziyarette bulundu. Burada yaptığı konuşmada, “Şoförlerin sorunlarına çözüm getirecek parti CHP'dir” diyen Teber, “Ekonomimiz artık yerinde dahi saymıyor, geriye gidiyor. 17 milyonu aşan yoksulumuz ve 6 milyonu aşan işsizimiz azalmıyor, artıyor. Türk lirası her gün değer kaybediyor. Girişimciler önlerini göremiyor. Yatırımcılar ülkeden kaçıyor. Türkiye küresel yarışta geriye düşüyor. Türkiye büyüyemiyor. Türkiye üretemiyor. Türkiye iş yaratamıyor. Türkiye’de gelir dağılımı bozuluyor. Vatandaş bu sorunlarla uğraşırken, insanlarımız çocuklarının geleceği için kaygılanırken, iktidar sahipleri kaynaklarımızı israf ediyor. Yurttaşlarımız madenlerde, inşaatlarda, tarlalarda, tersanelerde ezilirken, siyasetten zengin olanlar saraylarda, yalılarda, köşklerde yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Haber:C.ÜSTÜNER