CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, dün akşam Özlem Yavuz’la Haftaya bakış programında yerel seçimler için iddialı konuştu.
Düzce’yi Köy Olmaktan Çıkaracağız
Düzce’yi köye benzeten Karslıoğlu, “Düzceliler bu devre CHP’ye oy versin Düzce’yi köy olmaktan çıkaracağız. İktidar partisi olunca para gelir hizmet gelir anlayışı doğru değil. Düzce’yi kime emanet edeceklerini çok iyi düşünsünler. ” Dedi.
Yüzde 50’ni Alacağız
4 Başkan adayının şimdiden belli olduğunu belirten Karslıoğlu, iktidar partisinin 11’de 11 iddiasına karşılık belediyelerin yüzde 50’sinin CHP’nin alacağını savundu.
Biz Farkımızı Ortaya Koyduk
“CHP’li Başkan seçen il ve ilçe kazanır” diyen Karslıoğlu, “ tabi vatandaşımızın takdiridir. Biz farkımızı koyduk. Bizim belediyelerimizi bilenler kolay kolay bırakmıyorlar. 11’de 11 yapacaklarını söylüyorlar alırsalar da artık bir şeyler yapsınlar. Yine aynı kalacaksa hiç talip olmasınlar.” şeklinde konuştu.
Düzce’de İktidar Boşluğu Var
Metin Kaşıkoğlu’nun muhalefet partilerinin yetersiz olduğu şeklindeki eleştirisine ise Karslıoğlu, “ Muhalefet uyumuyor. Düzce’de iktidar boşluğu var. En az 30 defa Düzce’nin sorunlarını saydım. Metin kaşıkoğlu 9 sene milletvekilliği yaptı. Daha 2 km’lik üniversite yolunu yapamadı. Çocuk değil ki kolundan tutup “ bak burası yapılacak” diyeyim. Becerikli bir muhtarın bile yapabileceği bir yol orası. Bir de çıkıp rahat rahat atıp tutuyorlar. Ben utanır, sıkılırım.” dedi.
Diğer İller Fark Arttı
 Diğer illerin Düzce’ye fark attığını savunan Karslıoğlu, hala 50 sene önce halledilmesi gereken konuların konuşulduğunu söyledi.
Karslıoğlu, “21. Yüzyılda biz hala okul, yol, su kanalizasyon diyoruz. Bunlar bir şehrin olmazsa olmazı. Türkiye’nin ekonomisi çok iyi söyleniyor. Ya iyi bir bütçemiz yok yada sorunları anlatacak milletvekillerimiz yok. İktidar yaptıklarını anlatınca farklı bir ülkedeymişim gibi hissediyorum ama sokağa çıkınca öyle değil.”dedi.
Her Şeyi Problemi Bir İl
Düzce’de bir türlü tamamlanamayan yatırımlara da değinen Karslıoğlu, “ bizde bir uğursuzluk mu var anlamıyorum. Bağımsız bir kurul kurup araştırmak lazım. Her şeyi problemli bir ilde yaşıyoruz.” diye konuştu.
Teşvik İçin Hazırlık Yok
Düzce gündemindeki konularla ilgili de açıklamalarda bulunan Karslıoğlu, 5084 sayılı teşvikin uzatılmamasının başbakanın takdiri olarak yorumlarken, Düzce’nin yeni teşvik paketinde 4. Bölge ilan edilmesine karşın hiçbir hazırlığın yapılmadığını dile getirdi.
Karslıoğlu, Düzce’ye onkoloji hastanesinin yapılmasının da siyasetçilerin beceri ve gayretine kaldığını söyledi. Düzce’nin sorunları için Ana Muhalefet olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade eden Karslıoğlu, ellerinde bunları yapacak yetki olmadığını da sözlerine ekledi.
Düzce İl Olarak Gözükmüyor Mu?
 Eski hükümetlerin yoktan var ettiklerine dikkat çeken Karslıoğlu, “ Şimdikilerin öyle bir derdi yok. Satıyorlar, yapıyorlar. Bize de o satılanlardan yeterli pay verilmeli. Düzce Ankara’da il olarak gözükmüyor mu? Terminal ,yol istiyoruz bunlar çok mu zor?” diye konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR