Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez Gazeteci Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu Manşet programında anayasa değişikliği ile ilgili düşüncelerini ve partilerin süreçte izleyeceği yolu anlattı.

Erdoğan’a ve AK Parti’ye tuzak var!
Türkiye’nin olağanüstü dönemden geçtiğini söyleyen Sönmez, iki yıl sonra uygulamaya geçecek olan bir uygulama için aceleci davranıldığı düşüncesini “Cumhurbaşkanının ülkenin içerisinde bulunduğu durumla ilgili tespitlerini doğru olarak değerlendiriyorum. Milli birlik, beraberlik ve seferberlik önem taşıyor. Fakat böyle bir dönemde havan topu gibi birden ortaya düşen anayasa değişikliğini anlamakta güçlük çekmemek mümkün değil. Bu gelişmelerin altında Erdoğan’a ve AK Parti’ye tuzak olduğunu düşünüyorum.” Şeklinde ifade etti.

Milli birliği inşa edip sorunları ortadan kaldırmalıyız
Referandum’un sonuçlarının neler getireceğine ilişkin konuşan Sönmez, “Evet kararı çıkarsa millet toplum ayrılır, millet kamplaşır.  Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Sorunları milli birlikle aşabiliriz. Bu yüzden herkes hayır demelidir. Milli birliği inşa edip sorunları ortadan kaldırmalıyız.” Dedi.

Erdoğan’ı yalnız adam ilan eder
Referandumun toplumu ve milleti ayrıştıracağını kaydeden Sönmez, referandumun halktan geçmesinin Erdoğan’ı yalnız adam ilan edeceğini aktardı. Referandum için yapacakları çalışmaları anlatan Sönmez, düşmanlığı ve ayrışmayı ortadan kaldıracaklarını, Ak Parti’yi eleştirerek değil sistemin yanlış olduğunu halkla paylaşacaklarını vurguladı.

Vatan Partisi Türkiye’nin sigortası
Partilerinin Türkiye’nin sigortası olduğunu bildiren Sönmez, güçlerini sevgi ve fedakarlıktan aldıklarını dile getirdi.

Bahçeli bilerek saldırıyor
MHP lideri Bahçeli’nin partilerinin Genel Başkanı Doğu Perinçek için söylediği ‘Erdoğan ile Perinçek arasında bir tercih yapmamız istense tabi ki Erdoğan deriz’ sözlerine değinen Sönmez, “Bahçeli Perinçek’e bilinçli saldırıyor. Partisinin tabanının kendisine olan bağlılığını güçlendirmek istiyor. Biz bu oyunları eskinden de gördük.” Şeklinde konuştu.

4 partiye çağrı yaptı
Son olarak referandum sonucunun galibi veya mağlubu olmayacağını söyleyen Sönmez, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin üzeriden CHP, MHP, Saadet Partilerine çağrıda bulunarak buluşma teklifi yaptı.