Saadet Partisi’nin önceki Belediye Meydanında seçim çalışmalarında bulunmak amacıyla kurduğu stant, çevredeki esnafı rahatsız ettiği gerekçesiyle Düzce Belediyesi’ne bağlı Zabıta görevlileri tarafından partililerin alkışlı protestosu eşliğinde 50 metre ileriye taşındı.


Zabıta görevlilerin standı kaldırmasına Saadet Partisi Milletvekili Adayları Birkan Mertol ile Yeliz Altınkaynak tepki gösterdi. Zabıta Müdürü Nurullah Şahin’le konuşan Milletvekili Adayı Birkan Mertol, kanuna aykırı hiçbir gerekçe olmadığı halde standın kaldırılmasının büyük bir hukuksuzluk örneği olduğunu ifade etti. 

Mertol, zabıta ekiplerinin aynı tepkiyi Ak Parti seçim standına göstermediğini örnek göstererek yapılanın Saadet Partisi’nin seçim çalışmalarına bir darbe olduğunu söyledi. Zabıta ekipleri tepkiler eşliğinde seçim standını kaldırarak İstanbul Caddesi üzerinde 50 metre ileriye taşıdı. Standın kaldırılmasını partililer alkışlarla protesto etti.

Mertol ve partililer İstanbul Caddesi üzerinde yürüyerek esnaftan yapılan haksızlığa karşı destek istedi.

Mertol, Düzce Belediyesi’nin halkın Saadet Partisi’ne olan ilgisini hazmedemediğini iddia ederek Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in stantta kendisinin oturmasını dile getirdi. Mertol, “Belediyenin yaptığı zulümdür. Anayasal hakkımızı gasptır. Yapılan uygulama tamamen faşist bir uygulamadır. Hiçbir kimseye rahatsızlık vermeden her alanda stat açabiliriz. Bize destek olun yapılan bu hukuksuz uygulamanın yanında değil karşısında yer alın.”

Partililer tepkilerini standa astıkları yazıyla sonlandırdı. Mertol yaptığı açıklamada standı ‘Zabıtanın Anıt Stantı’ olarak ifade ederek standın seçimlere kadar açık olacağıNI fakat hiçbir üyenin stantta yer almayacağını aktardı.

Stant 7 Haziran’a kadar açık kalacak.

Haber:Y.SEVER