Ak Parti’nin anayasa değişikliği paketinin meclisten geçmesinin ardından teşkilatlarda saha çalışmaları hız kazandı. Anayasa değişikliği teklifinin mecliste yapılan görüşmelerinde ortak hareket eden iki siyasi partinin yerel temsilcileri, MHP parti binasında buluştu. Ziyarette AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İl Başkanı Hikmet Keskin, il yönetim kurulu üyeleri, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak ve il yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

Referandum süreci ve anayasa değişikliğinin tek gündem maddesi olduğu görüşmede Keşir ve Yılmaz’ın konuya ilişkin sözleri dikkat çekiciydi.

Keşir, sürece ilişkin çalışmalar hakkında Yılmaz’a bilgi vererek teşkilat olarak bir araya geldiklerini, anayasa değişikliği hakkında detaylı bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Sahada işimiz çok zor değil
Değişiklik teklifi metninin tanınmış gazeteciler tarafından bile tam okunmadığını dile getiren Keşir, şöyle devam etti:
“Ellerinde 1,5 sayfalık standart bir metin var. Okumaya üşeniyorlar. O metin ortalıkta dolaşıyor. O yüzden sahada işimiz çok zor değil. Ayaklarımızı yere sağlam basacağız. Yaptığımız işe inanıyoruz. Savunamayacağımız hiçbir şey yok.”

Değişiklik Erdoğan’sız günlerin garantisidir
‘Vesayetçi’ olarak nitelendirdiği kesime eleştirilerde bulunan Keşir, sıradışı açıklamalarda bulundu:
“‘Tek adam, tek adam’ deniyor. Vesayetçiler için söylüyorum, her 1,5 yılda siz bu ülkenin boğazını sıkmaya kalkmadınız mı? Her 1,5 yılda bir ümüğümüzü sıkmaya kalktılar. Biz bunu bugüne kadar Erdoğan’ın liderliğiyle aştık. Vatandaşta güvendi. Allah ona ömür versin. Bizim inancımıza göre, bu sistem değişmese bile Erdoğan hayatta ve görevde olduğu sürece biz bunlarla yine baş ederiz. Bizim işimiz, Erdoğan sonrasına kalıcı bir sistem oturtmaktır. Bu değişiklik hayır diyenlerin savunduğunun aksine Erdoğan’sız günlerin garantisidir. Biz inandığımız zaman bunu sahada çok rahat anlatırız.”

CHP Menderes’e ne dediyse mecliste Erdoğan’a aynı şeyi söylüyor

Anayasa değişikliği teklifine vatandaşların medya üzerinden hakim olduğuna değinen Keşir, CHP’ye ve ‘vesayetçi’ olarak gördüğü kesime yüklendi.
Keşir, “ Medyada en çok hayır diyenlerin sesi çıkıyor. 2-3 tane argümanları var. ‘Diktatör’ diyorlar. 1960’ın 5 Mayıs’ında Demokrat Parti mitinginde içinde Deniz Baykal’ın da olduğu solcu öğrenciler, Menderes’e ne dediyse aynı CHP bugün dönüyor, mecliste Erdoğan’a aynı şeyi söylüyor. Üzerinden 47 yıl geçmesine rağmen insan bir kendini günceller. Modernize eder, çağdaş siyaset üretir. Kürsüde de bunu söyledim. Bu kadar bağnaz, tutucu bir siyasi anlayışla gelecek nesillere çağdaş bir siyasi anlayış bırakamayız. 47 yılda bir tane mi yeni bir argüman üretmezsiniz? Bu tamamen vesayetçilerin dayatmasıyla bir paket. Diktatör kelimesinin bilinçaltında yattığı bir fotoğraf var. O fotoğraf vesayetçilerde yatıyor. Tek bir kelime üzerinden hiçbir şey üretmeden aynı şey söyleniyor.” Dedi.

‘CHP-HDP ne diyor?’ diye 7 gün 24 saat çalıştım
‘Yargıda tek adamlık geliyor’ şeklinde eleştirilere sözü getiren Keşir, okumadan siyaset yapıldığını kaydetti. Keşir konuyla alakalı, “iddiaların hangi maddede olduğunu sordum. Sosyal medyadan meydan okudum. Ben çünkü kendi dersimi çalıştım. 21 Aralıktan bugüne kadar komisyon dahil hiç ara vermeden bütün çalışmalara katıldım. 7 gün 24 saat çalıştım. CHP-HDP ne diyor? Komisyonda 13 gün boyunca bağırdılar, çağırdılar. 3 tane argüman dışında başka bir şey yok. Komisyona doğal üye oldukları için müsteşar ilave ettik. Kıyamet koptu. Ortalık yıkıldı, sular atıldı. ‘Yargıya vesayet getiriyorsunuz’ denildi. Açıp okusunlar, mevcut düzende var. Ben onu söyleyince kürsüden bu kez ‘çok hakaret ediyorsunuz.’ Oluyor. Okumadan siyaset yapılmaz. Siyaset yapacak, yazacak adam önce okuyacak.” Şeklinde konuştu.

İletişimle hayır oylarını azaltacağız
MHP İl Başkanı Yılmaz MHP içerisinde hayır oyu kullanacak partililerin olacağını belirterek zaman içerisinde kuracakları iletişim ile sayıyı azaltacaklarını bildirdi.

Ak Parti’ye kurulduğu günden bugüne kadar destek veren kesimlerin değişikliğe hayır diyeceğini ifade eden Yılmaz, gizli bir şekilde hayır diyeceklerini ve çalışmalarını bu yönde sürdüreceklerini bildirdi.

Hayır dememeleri gerektiğini CHP-HDP blokunu göstererek anlattım
MHP’den hayır yönünde oy kullanacakların olacağını ve seslerini farklı platformlarda duyuracaklarını aktaran Yılmaz, “partililerin sanki yüzde 70’i 80’i hayır verecekmiş gibi aksettiriyorlar. Böyle bir şey yok. Kendilerine zaman içerisinde anlatacağız. Meseleyi memleket meselesi olarak gördüğümüz için Devlet Bey’in baktığı gibi bakıyoruz. Ben partili arkadaşlarıma ‘size neden evet diyeceğinizi anlatamıyorsam, en azından niye hayır demeyeceğinizi anlatayım diyerek karşılarındaki bloğun CHP-HDP blokunu gösteriyorum. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” Şeklinde konuştu.

Ziyaret basına kapalı sürdü.